Пишне тісто, пряний смак кориці та ніжний вершковий крем. Обережно! Коли ви будете пекти синнабони, або попросту булочки з корицею, на запах можуть збігтися сусіди! Якщо ви ще не пробували синнабони, ви зобов’язані це зробити. Всесвітньо відомі булки підкорили весь світ. І то не дивина. Я особисто не надто люблю дріжджове тісто. Але дайте йому трохи часу на розстойку, посипте коричневим цукром з корицею, полийте кремом і, коли ви це спробуєте, ви потрапите просто у рай. Авторство рецепту приписують двом американцям. Вони, шляхом експериментів хотіли зробити найсмачніші у світі булочки з корицею. І це їм вдалося! Рецепт синнабонів тримають у суворій таємниці. Та в інтернеті спробуй щось приховай! Тому можна знайти мільйон і тисячу способів зробити такі самі булки з корицею, як у знаменитих кондитерських. Давайте спробуємо відтворити смакоту у себе на кухні. Отже, нумо готувати!
Час на приготування: 15 хвилин
Час на розстойку: 2 години
Час на випікання: 30 хвилин
Вам знадобиться:
Для тіста:
- 60 грамів вершкового масла
- 200 грамів молока
- 60 грамів цукру
- 8-10 грамів сухих дріжджів (або 50 свіжих)
- 2 яйця
- 0,5 чайної ложки солі
- 600 грамів пшеничного борошна
Начинка
- 150 грамів коричневого цукру (можете замінити звичайним)
- 60 грамів вершкового масла
- 1 столова ложка кориці
Крем
- 100 грамів вершкового сиру
- 200 грамів цукрової пудри
- 2-3 столоких ложки молока
Приготування:
- Молоко трохи підігрійте. Воно має бути приблизно температури тіла. Якщо вмочити в нього палець, йому має бути комфортно:) Додайте до молока дріжджі. Дайте постояти хвилинок зо 5.
- Візьміть велику миску. Збийте яйця з цукром. Додайте дріжджову суміш, сіль, розтоплене масло (кімнатної температури) і борошно. Замісіть тісто. Воно може трохи липнути до рук. Та не переживайте, це те, що вам потрібно. Зберіть тісто у шар і змастіть олією. Так воно не прилипне навік до стінок миски. Накриваєте харчовою плівкою, зверху – рушник. Ставите у тепле місце, де немає протягів. Я ставлю до мікрохвильовки або у духовку. Залишаєте на 1,5-2 години. Обов’язково беріть велику миску, бо тісто за цей час може від вас втікти.
- Як час мине, тісто знову вимішуєте. Викладаєте на поверхню, присипану борошном. Розкачуєте у прямокутник, розміром десь 30 на 40 сантиметрів.
- Масло для начинки розтоплюєте. Корицю змішуєте з цукром. Маслом змащуєте тісто, посипаєте рівномірно цукром з корицею.
- Скачуєте тісто у якомога плотніший довгий рулон. Нарізаєте на рулетики, товщиною 4 сантиметри. Обережно, аби вони не розпалися при нарізанні. Ножем треба робити рухи, наче пиляєте тісто.
- Змашуєте маслом деко з високими бортами. Вкладаєте на ноьго ваші булочки-равлики пласким боком на відстані одне від одного. З цьєї кількості тіста має вийти десь 12 булочок.
- Накриваєте форму рушником і залишаєте на півгодинки при кімнатній температурі.
- Розігріваєте духовку до 190-200 градусів. Ставите синнабони до духовки і випікаєте 25-30 хвилин, поки не побачите рум’яні бочки.
- Поки випікаються булочки з корицею, робите крем. Вершковий сир змішуєте з цукровою пудрою та молоком. Має вийти глазур, консистенції сметани. До речі, думаю, що найжирнішою сметаною тут можна замінити вершковий сир. Але тоді візьміть менше пудри. Бо крем вийде зарідким.
- Синнабони витягніть з духовки, полийте кожну кремом і дайте їм трошки просякнути ним. Хоча втриматися тут важко. Запах здоби та кориці просто валить з ніг! Насолоджуйтеся!
Смачного!
Рецепт звідси