На диво проста та смачна страва. Я вже колись писала, що баклажани люблю у будь-якому вигляді. Здається, я згодна з ними з’їсти навіть підошву від старого черевика. І ось учора були в одному ресторанчику і я замовила мої улюблені – запечені, з пряним та дууууже часниковим соусом. І згадала, що обіцяла написати тут більш простий рецепт, який я випробувала після приїзду з Карпат. Ми привезли з собою бринзу і баклажани, які везли з Києва, та якось не приготували там. Отож ці мандрівники наступного дня відправилися до духовки. Що вийшло і як то готується, зараз розкажу. Отже, нумо готувати!
Вам знадобиться:
- 3 баклажани
- 200 грамів бринзи (або іншого сиру, що вам смакує)
- сіль, перець за смаком
- оливкова олія
Приготування:
- Духовку розігрійте на 200 градусів.
- Баклажани помийте, розріжте навпіл, посоліть, поперчіть. Покладіть до термостійкої форми і гарненько полийте оливковою, або іншою олією.
- Накрийте кришкою або фольгою і поставте на 20 хвилин пектися.
- Як мине час – спробуйте вилкою. Як будуть м’які – час присипати сиром. Залиште у такому вигляді пектися ще хвилин на 10-15.
- Дістаньте з духовки, посипте зеленню та насолоджуйтесь!
Смачного!
Пробовала. Переборщила с сыром – думала, вкуснее будет. Если бы придерживалась пропорций твоих, было бы идеально. Спасибо!
Вооот! Придерживайся моих пропорций;)