Поки я тут третій тиждень сумую за цукром, руки сверблять щось напекти. Але не можу. Бо хочу напекти тортів, еклерів, тістечок і самій це все з’їсти. Жартую:) Звісно, без випічки складнувато. Особливо після того, як я майже щодня пробувала щось новеньке. І попередній рецепт шоколадного бананового хліба, про який я отримала багацько позитивних відгуків, тепер для мене табу. Тож я згадала про цей, який вже робила коли сиділа без цукру тиждень. До того ж він ще й без глютену. А це – вдвічі корисніше. Замість звичайного борошна тут – кокосове. Раніше я просто молола у блендері кокосову стружку. Але цього разу купила кокосове борошно під час подорожі у Польщі. Там у будь-якому супермаркеті повно різних видів борошна, хіба що з пташиного молока немає) А от в нас таке треба ще пошукати. Якщо вам хочеться зробити цей хлібчик солодшим – додайте пару ложок меду до тіста. Отже, якщо я вас намовила на корисний банановий хліб, нумо готувати!
Вам знадобиться:
- 3-4 перестиглих банани
- 8 фініків
- 3 столових ложки кокосового масла
- 2 чайних ложки кориці
- 4-5 яєць
- 100 грамів кокосового борошна (або перемеленої стружки)
- 1 чйна ложка соди
- сік половини лимона
- дрібка солі
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Банани почистіть, з фініків вийміть кісточки. Покладіть усе у блендер і збийте до однорідної маси.
- Додайте всі інші інгредієнти і гарненько перемішайте, аби не було грудочок.
- Вилийте тісто у прямокутну форму. Або можете використати порційні форми для кексів.
- Випікайте приблизно 45 хвилин. Перевірте готовність за допомогою зубочистки. Проткніть нею хліб – вийшла сухою – він готовий!
- Залиште вистигати у формі. Потім загорніть у плівку і покладіть до холодильника. За кілька годин хлібчик стане ще смачнішим!
Смачного!