Що може бути ліпшим у спеку за порцію ягідного сорбету? Правильно, 3 сорбети! Я маньяк, тому приготувала одразу три. Ви можете аж так не заморочуватися і зробити один із тих ягід, які вам більше до смаку. Сорбет – французький десерт, що готують з замороженого соку або пюре з додаванням цукрового сиропу, меду, або навіть алкоголю. Проте в мене – сухий і безцукровий закон зараз. Тому я обмежилася лише пюре. Для більш кремової текстури – додаю до пюре банан. Ви ж можете додати ще 2-3 столових ложки меду. В залежності від того, наскільки солодко вам хочеться. Рецепт – простіше нікуди! Отже, нумо готувати!
1. Абрикос-банан
Вам знадобиться:
- 500 грамів абрикосів
- 1 стиглий банан
- 2 столові ложки меду
Приготування:
- Помийте абрикоси, вийміть з них кісточки і розкладіть у один шар на дошці та поставте у морозилку.
- За кілька годин, коли абрикоси гарненько промерзнуть, дістаньте їх та покладіть у блендер разом із бананом. Його заморожувати не треба.
- Додайте мед, і збийте до однорідної консистенції. Якщо ваш блендер не має великої потужності, перед заморозкою поріжте фрукти на невеликі шматки. Сорбет готовий!
2. Малина-банан.
Вам знадобиться:
- 500 грамів ягід
- 1 банан
- 2 столових ложки меду
Приготування:
- Малину помийте, знову розкладіть на дошці у один шар та заморозьте протягом кількох годин.
- Закиньте у блендер, додайте банан та мед. Вжжжик! Ваш сорбет готовий!
3. Ожина-диня.
Вам знадобиться:
- 500 грамів ожини
- 300 грамів дині
- 2 столових ложки меду
Приготування:
- Помийте та покладіть ягоди в один шар на дошку і поставте у морозилку на кілька годин.
- Коли промерзнуть, покладіть у блендер разом з динею, порізаною на шматочки та медом. Збийте до однорідної консистенції. Сорбет готовий! Особисто мені цей сподобався найбільше.
Якщо вам не подобається занадто м’яка консистенція сорбету, можете поставити його у морозилку на півгодини. Зберігати його можна там же, у герметичному контейнері. Якщо маєте форми для морозива – заливайте і заморозьте ще раз у них.
Смачного!