Перший раз я зробила його з шоколадом. Не мала ніяких великих сподівань на цей рахунок. Просто хотілося чізкейка, але не класичного. Бо такий вже набрид. Порилася у своїх загашниках рецептів, які хотілося би втілити в життя. І знайшла його! Диво шоколадно-дивне! В’язка, солодка текстура з шоколадним смаком – це просто язика ковтнути! Тут аж 200 грамів шоколаду, і не злипнеться!;) Вийшло настільки смачно, що робила його й вдруге. І трохи зхитрувала. Бо мала м’ятний шоколад вдома, то додала його – вийшло не менш смачно. Якщо ви не маєте такого шоколаду – не біда. Розкажу, як його замінити, аби ваш чізкейк також мав м’ятні свіжі нотки. Зауважте, всі складники мають бути кімнатної температури. Тоді ваш чіз не провалиться і не потріскається. Тому дістаньте все за годину до приготування.
Отже, нумо готувати!
Вам знадобиться:
На діаметр форми 18 сантиметрів з високими бортиками. Можете взяти більшого діаметру, але тоді він буде пласкішим і не таким ніжним.
Основа:
- 150 грамів шоколадного печива (в мене Орео, без начинки)
- 40 грамів вершкового масла
Наповнення:
- 350 грамів вершкового сиру (робила з “Альметте”, або у Сільпо є чудовий польський “Твій смак”)
- 130 грамів цукру
- 200 грамів найчорнішого шоколаду
- 2 яйця
- 170 грамів сметани
- якщо хочете м’ятний, вам знадобиться 100 грамів сметани, 70 грамів вершків 33% та 5 гілочок свіжої м’яти
Глазур:
- 50 грамів чорного шоколаду
- 30 грамів вершків 33%
Приготування:
- Розігрійте духовку до 170 градусів.
- 150 грамів шоколадного печива подрібніть у блендері з 40 грамами масла у дрібні крихти. Покладіть на дно форми і гарненько розрівняйте і придавіть ложкою або склянкою. Поставте до холодильника.
- 200 грамів шоколаду розтопіть у мікрохвильовці. Перевіряйте через кожні 10-15 секунд і перемішуйте аби не спалити шоколад.
- Вершковий сир перемішати міксером на низькій швидкості до однорідності.
- Продовжуйте збивати, додайте 130 грамів цукру, потім – розтоплений шоколад. По одному додайте 2 яйця і все вимішайте до однорідності.
- Додайте сметану.
- Якщо хочете м’ятних ноток – додайте замість 170 грамів сметани – 100. А ще настояні на м’яті 70 грамів вершків 33%. Просто закип’ятіть їх, залийте 5 гілочок порізаної м’яти та настоюйте 15 хвилин. Процідіть крізь сито. Додайте у начинку після сметани.
- Дістаньте форму з холодильника, обгорніть фольгою, бажано у два шари. Ми готуватимемо чізкейк на водяній бані, тому не бажано, аби туди потрапила вода.
- Вилийте начинку. Поставте форму з фольгою у форму більшого діаметру або противень і налийте туди гарячої води, аби вона доходила до середини форми з чізом. Я ставлю усю конструкцію у духовку і вже потім наливаю воду, аби не обпектися. Але дивіться, як вам буде зручніше. Може ви вмієте балансувати між столом та духовкою разом з окропом:)
- Випікайте годину. Коли час мине, вимкніть духовку і лишіть чізкейк там ще на годину.
- Приготуйте шоколадну глазур. 50 грамів шоколаду залийте 30 грамами гарячих вершків. Перемішайте до однорідності.
- Полийте чізкейк, як звелить вам ваше почуття прекрасного. Поставте на кілька годин до холодильника. Якщо у вас, звісно, вистачить терпіння не відколупнути бодай крихітку.
Смачного!:)