Ці кекси полюблять навіть ті, хто гарбузів не любить:) Адже гарбузового смаку тут майже не чути, зате він надає вологість а пухкість тісту. Це трохи складніший варіант, аніж мафіни. Якщо там ми змішували суху та вологу суміш, тут треба докласти зусилля і трохи позбивати інгредієнти. Але воно того варте! Бо винагородою вам будуть пряні і пухкі кекси. Я робила навіть суперкорисний варіант без цукру та глютенового борошна. І вийшло чудово!
Отже, нумо готувати!
Вам знадобиться (на 10-12 кексів)
- 140 грамів вершкового масла
- 125 грамів тростинного цукру (можна звичайного або замініть на мед)
- Дрібка солі
- 3 яйця
- 165 грамів гарбузового пюре
- 210 грамів борошна (я використовувала цільнозернове з рису та гречки)
- 14 грамів розпушувачу для тіста
- 3 чайних ложки суміші спецій (кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика)
- 100 грамів кураги
- 100 грамів смаженого гарбузового насіння
Для крему (можна і без нього)
- 300 грамів вершкового сиру
- 100 грамів вершків 33% жирності
- 50 грамів меду
Приготування
- Нагрійте духовку до температури 180 градусів.
- Зваріть або запечіть у духовці гарбуз хвилин з 20. Перетріть його блендером у пюре.
- 140 грамів вершкового масла кімнатної температури збийте з цукром та сіллю протягом кількох хвилин до білосніжної маси. Масло беріть лише найжирніше, вам не потрібні ніякі 73,5 або 67,8 чи які там ще відсотки видумують виробники. Справжнє масло – лише від 82%.
- Борошно просійте і змішайте з розпушувачем та спеціями.
- Додайте до масла яйця та гарбузове пюре. Збийте.
- Додайте борошно зі спеціями, порізану на шматочки курагу та гарбузове насіння. Акуратно вимішайте лопаткою.
- Форми для кексів змастіть маслом. Я просто ставлю у них одноразові паперові формочки. Розподіліть в них тісто десь на 2\3. Для прикраси можете присипати гарбузовим насінням.
- Поставте у духовку та випікайте 20-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Якщо хочете зробити на кексах кремові шапочки- збийте холодний вершковий сир з медом протягом кількох хвилин. Влийте вершки і збивайте ще кілька хвилин до однорідної маси. Прикрасьте кекси за допомогою кондитерського мішка з насадкою-зірочкою. Або просто красиво викладіть крем зверху ложкою.
Смачного!
Рецепт звідси