Паска нашвидкоруч.

Довго шукала рецепт паски, яка би була водночас простою та смачною. Знаю, що ви теж любите такі рецепти. Заморочені панетоне я вже писала. Вони хоч дуже смачні, та клопоту з ними, як з малим дитям. Дріжджове тісто воно таке, да. Хоча деяких з вас це не злякало і я вами щиро пишаюся! А ця паска натомість – без дріжджів і готується дуже швидко. Єдина морока – збити масло з цукром. Ну і потім все інше. З цього об’єму тіста у вас вийде 4 пасочки по 250 грамів. Не рекомендую робити надто великі – довго пропікатимуться. В мене вийшла 1 середня на 500 грамів, 1 на 300 і два маленькі кексики. Серединка крихка і волога, з карколомним ароматом цитрусу і рому. Отже, нумо готувати паску нашвидкоруч!

 

Час на приготування тіста: 15-20 хвилин

Час на випічку: 40-50 хвилин

Вам знадобиться:

  • 130 грамів вершкового масла
  • 130 грамів цукру
  • 130 грамів творогу
  • 1 яйце
  • 1 лимон або апельсин
  • 300 грамів борошна
  • 10 грамів розпушувача
  • пів чайної ложки солі
  • 150 грамів родзинок (я брала навпіл з журавлиною)
  • 100 грамів рому (за бажанням)
  • ваніль

Зауважте – Всі складники мають бути кімнатної температури!

Приготування:

  1. Промийте теплою водою, обсушіть та замочіть родзинки у ромі на кілька годин. Ліпше – на ніч. Не хочете алкоголю, залиште сухофрукти ні годинку і гарячій воді.
  2. Збийте вершкове масло з цукром на великій швидкості міксера – добіла. Хвилин 3-5. 
  3. Додайте яйце, знову збийте хвильку до однорідності.
  4. Додайте протертий крізь сито творог (якщо він у вас домашній). Я не протирала, бо магазинний і так з дрібними грудочками.
  5. Додайте ваніль, цедру лимона, сік з половинки лимона, збийте.
  6. Злийте рідину з сухофруктів (якщо лишилася) покладіть їх у тісто. Туди ж – борошно змішане з сіллю та розпушувачем. Замісіть м’яке тісто.
  7. Викладіть у форми, змащені вершковим маслом. Я ще прокладаю пергаментом дно.
  8. Випікайте у духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Зауважте, що температура приготування може різнитися в залежності від вашої духовки! Зверху має утворитися золотава скоринка, а зубочистка, якою ви проткнете паску, має виходити сухою, без шматочків тіста. 
  9. Хвилин за 10 після того, як дістанете з духовки, вийміть паски з форми. 
  10. Дайте вистигнути і прикрасьте за бажанням. В мене глазур з домашнього маршмелоу та мигдалеві пелюстки.

Смачного!

Рецепт звідси

Нагадую, тут ви можете знайти рецепт сирної паски

Секрети італійського панетоне тут

І способи прикрашання яєць без фарбників

2 Replies to “Паска нашвидкоруч.”

  1. Дякую за рецепт. Спекла пару гарнюніх пасочок. Прикрашати було ліньки. І так ледве встигла сфотографувати )))

    1. Дякую за відгук, Аню! Бачила, вони чудесні!:)

Залишити відповідь