Салат з буряка та руколи.

Зачекалися весну? Я – так! Особливо бере нетерплячка на смачні та соковиті овочі та трави. Але поки всюди сніг, доводиться обходитися гарбузами, яблуками та корінцями. Днями натрапила на статтю однієї блогерші, яка пише про здорове харчування. Так от, вона пояснює, чому наші пращури постилися. Мовляв, тварини взимку були знесилені або вагітні, тому люди не їли м’ясо та молоко. І далі радить які овочі, масла та горіхи можна їсти навесні. Серед всіляких буряків, редьок молодої кропиви, моркви зустрічаю екзотику: броколі, окру, спаржу, артішоки. На да, так і уявляю собі таку сцену: стоїть на порозі мазанки жіночка у хустці та вишиванці і волає: – Іване, а йди но вечеряти! Я тут кашу з кіноа з броколі приготувала! А їй у відповідь: – Ох, ну знову кіноа! А що, авокадо з руколою вже ззіли?! Ну добре, зараз корову попораю. І йду. Але ти хоч салат з мікрозелені приготуй!

Сміх сміхом, але деякі тексти зожників видаються мені геть дивними. Я за здоровий спосіб життя. Але ж має бути певний баланс. Тому я знайшла такий варіант – серединка на половинку. Якщо вам набридли варені буряки з часником або чорносливом, приготуйте їх з руколою! Теж нетиповий для українців продукт, але до бурячків пасує ідеально! Отже, нумо готувати!

Час на приготування 5-10 хвилин

Вам знадобиться:

  • 150 грамів (пакет\пучок) салату рукола
  • 1 середній буряк
  • 1 велике кисле яблуко 
  • сік половини лимона
  • оливкова олія
  • сіль, перець, кумин – за смаком

Приготування:

  1. На терці з великими вічками натріть помитий та почищений буряк у салатник або миску. 
  2. Туди ж натріть яблуко. Ліпше взяти якесь кисле, до прикладу, сорту “симиренко”, аби надати більшого контрасті смаку салату.
  3. Викладіть руколу. Додайте подрібнений у ступці або мелений кумин, чорний перець та сіль.
  4. Вичавіть сік з половинки лимона та полийте оливковою олією. Перемішайте. 
  5. Можете використати будь-яку олію за вашим смаком і посипати зверху насінням льону. Це дуже смачно і по-східному пікантно! Я ще додала власноруч вирощену мікрозелень. 

Смачного!

Залишити відповідь