Пиріг з карамельними бананами.

Це не пиріг, це бімба-рекета! Облюбувала його в подруги з інстаграму. Просто запала в душу картинка з золотавими бананами! Але я буду не я, якщо не надам рецепту чогось свого. Тому в результаті в мене вийшов пісний пиріг без цукру та ще й з цілозерним борошном. І це – надзвичайно смачно! Банани карамелізуються у меду, а корж виходить розсипчастий, з пряними цитрусовивими нотками. Карамель добре його просочує і він цілком солодкий і без додавання цукру. А ще – пиріг з карамельними бананами робиться за кілька хвилин, все, як ви любите. Не треба нічого збивати і чекати, поки підійде. Все дуже елементарно! Думаю, такий пиріг можна цілком зробити з яблуками, апельсинами та навіть з персиками. Отже, нумо готувати!

Час на приготування: 10 хвилин

Час на випічку: 30 хвилин

Вам знадобиться: 

  • 100 грамів меду
  • 2-3 банани
  • 50 грамів олії
  • 150 грамів води
  • 100 грамів цілозерного (або звичайного) пшеничного борошна
  • 15 грамів кукурудзяного крохмалю
  • 10 грамів розпушувача
  • 50 грамів мигдалевого борошна (можете замінити на манку)
  • 20 грамів кокосової стружки
  • цедра 1 апельсина (можете покласти ваніль)
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Розігріваєте духовку до 200 градусів.
  2. Не роз’ємну форму змащуєте маслом. Не повторюйте моїх помилок, важливо аби форма не протікала! Я взяла роз’ємну і попри те, що загорнула її у фольгу, карамель таки підтекла. А важливо, щоб вона залишилася всередині і просочувала тісто своїми карколомними ароматами.
  3. На антипригарній сковороді або ковші карамелізуєте мед. Не розмішуйте його! Просто обертайте сковороду, аби мед набув рівномірного янтарного кольору. Не пересмажте, бо гірчитиме:) Краще недоробити, ніж переробити. Все одно карамель ще трохи досмажиться разом з бананами у духовці.
  4. Борошно, крохмаль, розпушувач, мигдалеве борошно (манку), кокосову стружку, сіль та цедру змішуєте в мисці. Додаєте олію та воду. Перемішуєте.
  5. Карамелізований мед виливаєте у форму. Банани ріжете вздовж навпіл, викладаєте впритул один шматок до одного на мед. Зрізом донизу. Зверху виливаєте тісто.
  6. Випікаєте в духовці 30-35 хвилин, поки тісто згори не буде золотавого кольору.
  7. Витягаєте форму з духовки і одразу перевертаєте у тарілку. Бо якщо довго чекатимете, поки вистигне, карамель застигне і вам доведеться їсти ваш пиріг просто з форми. Вам це потрібно?;)
  8. Подаєте охололим зі шматочком морозива. Але і з чаєм теж нівроку!

Смачного! Рецепт звідси

 

4 Replies to “Пиріг з карамельними бананами.”

  1. Рецепт крутий, смак іще крутіший! А найкраще в ньому те, що коли у вас немає якогось інгридієнту, його легко можна замінити. Я от кокосову стружку змінила на горішки, а до бананів додала яблука. А ще вперше в житті карамелізувала мед. Я й досі не знаю чи правильно це зробила, але пиріг вийшов геть не сухий і солодкий. Дякую, Юльчик за таку смакоту)

    1. Дякую,Ірусик!Ти права, пироги це привід для творчості!;)

  2. Положила в копилочку. Главное теперь все таки его приготовить

    1. Так вперед! все просто!;)

Залишити відповідь