Сирні пончики.

У поляків сьогодні – жирний четвер. Останній день перед Великим постом, коли можна наїстися смачного та жирного. В нас це – масляна з млинцями та оладками. В поляків – теж оладки, пончики та хмизок (або ж хворост). Все це дуже смажено, жирно і геть не в моєму стилі. І хоч я не католичка, але частково полька, то вирішила теж влаштувати свято для живота. Зробила сирні пончики і згадала, що такі самі робила у дитинстві мама. Вони смажилися у великій кількості жиру і були дуже пишні та смачні. Відриваєш шматочок тіста і він просто зростає, під час смаження, на очах. Якщо ви теж хочете потішити себе, хоч раз на рік, пишними, м’якими та ніжними пончиками – нумо готувати!

Час на приготування тіста: 10 хвилин

Час на смаження: 15 хвилин

Вам знадобиться:

  • 3 яйця
  • 100 грамів цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • 250 грамів творогу
  • 200 грамів борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • цукрова пудра для обсипки
  • олія до смаження

Приготування:

  1. Яйця, цукор та ваніль збийте гарненько міксером до біла. Хвилинок 2-3 на максимальній швидкості.
  2. Додайте творог і змішайте ще раз до однорідності. Подекуди траплятимуться шматочки сиру – не біда! Так і має бути.
  3. Змішайте борошно з розпушувачем, всипте до яєчної суміші та перемішайте.
  4. Розігрійте ковш, налитий до половини олією. В мене пішла півлітрова пляшечка. Розігрійте її гарненько. Коли будете вкидати туди тісто, зменьшіть вогонь до майже мінімуму.
  5. Візьміть столову ложку тіста, зкачайте руками у кульку і покладіть у олію. Аби вам було легше їх формувати, зволожте руки водою. Можете покласти всередину густий джем або нутелу, буде ще смачніше!
  6. Смажте до впевнено золотавого кольору, це займе буквально пару хвилин. 
  7. Викладіть на тарілку, застелену серветками, аби вони увібрали зайвий жир.
  8. Посипте цукровою пудрою та подавайте!

Смачного!

Рецепт – звідси

2 Replies to “Сирні пончики.”

  1. В Україні такі готують на щедрий вечір

    1. Цікаво! Не знала:)

Залишити відповідь