Крем-суп з броколі та гороху.

Свята минули і всім раптом кинулася в очі тотальна зима, сніги, морози та депресняки. Неначе єдина світла пляма у цьому сезоні – то зимові свята. Ото вже нам не пощастило! Зимою – холодно. Нема снігу – де сніг? Пішов сніг – ооо, корки. З дому не вилізеш, нікуди не проїдеш. Восени – дощі. Весною – грязюка. Літо – пече. Не пече – то дощіть. І одвічні запеклі суперечки між тими, кому дме та тими, кому жарко. Одним словом, не пощастило нам з кліматом, ну ніяк))) Це я до чого… чому скиглити, якщо нічого не можеш змінити? У природи ж бо немає поганої погоди, згодні?;) На цій моралізаторській ноті хочу запропонувати вам створити маленьке літо в себе на кухні і приготувати цей крем-суп з броколі та гороху. Нема свіжих овочів? Не біда! Зима на те і є зима, щоб використати заморожені. Супчик дуже легкий та ситний, з легкими італійськими нотками. Підійде для всіх любителів простого та поживного. Отже, нумо готувати!

Час на підготовку: 5 хвилин

Час на приготування: 15 хвилин

Вам знадобиться (на 4 порції)

  • 200 грамів замороженого зеленого горошку
  • 200 грамів броколі
  • 1 середня цибулина
  • зубок часнику
  • 100 грамів вершків 20 або 30 % жирності
  • чайна ложка італійських трав
  • сіль, перець, олія, вода

Приготування: 

  1. Почистіть та наріжте цибулю та часник. Все одно якими шматочками, блендер все переб’є. Посмажте у каструлі з товстим дном або на сковороді до золотистості.
  2. Покладіть горошок та броколі. Залийте водою, аби вона закривала овочі. Варіть після закипання 10 хвилин.
  3. Зніміть з вогню, налийте вершки. Посоліть, додайте приправи та збийте блендером до кремоподібного стану.
  4. Ще раз доведіть до кипіння. Хай покипить пару хвилин. 
  5. Посипте зеленню, можете додати грінки і подавайте! 

Смачного!

Залишити відповідь