Цибульнички.

Цибульнички з маком на смальці. Несолодке хрумке печиво з книжки Дарії Цвек нагадало мені прабабцю. Вона дуже любила пересмажену цибулю у супі. До того, щоб була аж темно-коричнева. Досі пам’ятаю той для мене гіркий та несмачний суп. А ще – холодний борщ на квасі та печені цукрові буряки. Це я до чого… якось задумалася над нашими кулінарними традиціями. Не все ж макаронси та тарти пекти. І якось так виявляється, що окрім пиріжків та пухких коржів нічого згадати не можу. А торт то були промазані варенням ті самі коржики, печені на сухій сковороді. І ось згадала, про книжку “Солодке печиво”. Там стільки всього цікавого нашого! Роботи – не початий край! Але для початку вирішила зробити цибульнички. Отже, нумо готувати!

Час на приготування тіста: 15 хвилин

Час на випічку: 15-20 хвилин

Вам знадобиться:

  • 250 грамів пшеничного борошна
  • 150 грамів смальцю (вершкового масла або маргарину)
  • 150 грамів маку
  • 2 середні цибулини
  • 3 яйця
  • Сіль
  • Чайна ложка розпушувача

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 200 градусів.
  2. Цибулю підсмажуєте до прозорості у 2 столових ложках смальцю (масла). Охолоджуєте.
  3. В блендер з насадкою-ножем закидаєте борошно, мак, розпушувач, смалець (масло). Перетираєте.
  4. Додаєте яйця, сіль. Знову збиваєте.
  5. Дістаєте з блендера тісто і вмішуєте цибулю. На посипаному борошном стіолі розкачуєте десь сантиметр-пів сантиметра у товщину, нарізаєте на ромбики, або з допомогою склянки на кружальця.
  6. Випікаєте цибульнички на деко, застеленому пергаментом 15-20 хвилин до зототавої скоринки. До випікання можете змазати яйцем, якщо хочете, аби печиво блищало. Але без блиску теж смачно;) З молоком. з чаєм, навіть з борщем! В оригінальному рецепті ще були дріжджі, розведені в молоці. Проте я не розумію навіщо вони там здалися. Тісто все одно не має часу, аби підійти.

Смачного!

Залишити відповідь