Клафуті з вишнями.

Часу нема, бажання щось місити – теж, а хочеться чогось смачного. Знайомо? Якщо у вас в холодильнику завалялося кілька яєць, молоко та морожені ягоди – час робити клафуті! Елеметарно простий десерт, де не треба нічого збивати, чекати поки підійде чи вирізати красиві коржі. Все змішали, залили ягоди і за півгодини в духовці смакота готова! Соковитий та ніжний клафуті – це французька класика. Сюди можна додати будь-які ягоди за смаком. Мені найбільше смакують вишні. І відкрию вам страшну таємницю – якщо ви покладете ягід більше, аніж у рецепті, вийде ще смачніше! А ще цей рецепт припав мені до душі через присутність горіхового борошна. Воно робить заливку трохи пухкішою та розсипчастішою.  Але можете і не морочитися, а взяти звичайне борошно з того, яке маєте. Отже, нумо готувати!

Час на приготування тіста: 5 хвилин

Час на випічку: 30 хвилин

Вам знадобиться:

  • 50 грамів горіхового борошна (або звичайного пшеничного)
  • 50 грамів пшеничного борошна
  • 100 грамів цукру
  • 2 яйця
  • 2 жовтка
  • 250 грамів молока
  • 300 грамів вишень( або інших ягід)
  • чайна ложка кориці- за бажанням
  • цукрова пудра для посипки
  • вершкове масло для змазування форми

Приготування:

  1. Духовку розігрійте до 200 градусів.
  2. Розкажу, що робити, якщо не маєте горіхового борошна. Візьміть 50 грамів пшеничного борошна, з вказаного у рецепті, та 50 грамів будь-яких горіхів. Додайте столову ложку цукру і збийте блендером з насадкою-ножем. І вже цю суміш додавайте у яйця.
  3. Якщо маєте горіхове борошно – змішайте його з пшеничним, цукром, корицею, яйцями та жовтками. Без ентузіазму. просто вінчиком до однорідності аби не було грудочок. Збивати нічого не треба!
  4. Додайте молоко, знову перемішайте до однорідності.
  5. Форму для випічки, бажано не роз’ємну, бо тісто доволі рідке, змастіть маслом, викладіть вишні. Ягоди я не розморожувала. Залийте тістом.
  6. Випікайте у духовці 30 хвилин, доки не утвориться рум’яна скоринка. Перевірте на готовність шпажкою. Якщо середина не пропеклася- лишіть ще на 10 хвилин.
  7. Готовий клафуті посипте цукровою пудрою. Подавайте гарячім. Або холодним. Смакує у будь-якому вигляді!

Смачного! 

Рецепт з книги Гордона Ремзі “Семейный обед в воскресенье и другие рецепты”

4 Replies to “Клафуті з вишнями.”

  1. В мене щось не вийшло( Вода зверху. Може я недостатньо пошматтувала горіхи в блендері або погано все розмішала, але зверху вода(

    1. В кінці кінців висох – ще 20 хвилин на грилі)

      1. 20 то забагато було)

    2. Так, збити треба було поки вони не будуть дуже дрібними. Тоді рідина не має виступати

Залишити відповідь