Гужери з сиром.

Ох вже ця сирна смакота! Моя руда шкода – кіт на ім’я Кекс втратила від неї голову! Думаю, що і ви теж не встоїте проти гужерів з сиром. За дивною назвою ховаються булочки на основі заварного тіста. Типово французький рецепт. Тут поєднуються ніжність, солоні нотки та пишність. Можете перемішати вершковий крем з улюбленими травами, розрізати гужери навпіл і начинити цим кремом. Або ж інший варіант начинки – змішати дорблю з вершками та волоськими горіхами. Це буде видатна закуска!  Можете взагалі не додавати сир у тісто, а начинити готові булочки заварним кремом. Тоді ви отримаєте тістечка шу. Ті самі еклери, тільки кругленькі.  Варіантів – купа! Але і без начинки сирні гужери – смакота хоч куди! І не варто боятися заварного тіста. Все дуже просто, я розкажу наскільки. А тісто не йде ні в яке порівняння з магазинним. Отже, нумо готувати!

Час на приготування: 15 хвилин

Час на випічку: 15-20 хвилин

Вам знадобиться:

  • 125 грамів води
  • 125 грамів молока
  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 150 грамів пшеничного борошна
  • 4-6 яєць
  • 100-150 грамів твердого сиру

Приготування:

  1. Розігріваєте духовку до 200 градусів. 
  2. У ковшик наливаєте по 125 грамів води та молока, додаєте по чайній ложці солі та цукру, 100 грамів вершкового масла. Доводите до кипіння. Масло повинне повністю розчинитися. Щоб це сталося швидше, поріжте його на кубики. 
  3.  Коли суміш закипить, додайте туди 150 грамів борошна. Енергійно помішуйте, щоб не утворились грудочки. Суміш буде потрібної консистенції коли на дні вашого ковшика утвориться легенька шкірочка з тіста. Саме чат викласти його у миску. Візьміть міксер з насадками-крюками та перемішуйте на великій швидкості пару хвилин, аби тісто трохи вистигло.
  4. Додайте по одному 4 яйця, продовжуючи містити. Тісто може взяти більше або менше яєць в залежності від їх розміру та консистенції, власне, самого тіста. Якщо треба, додаєте ще яєць. Я поклала загалом 6, бо мала не дуже великі. Дивіться, правильна консистенція, коли тісто втікає з лопатки стрічкою. Ще одна прикмета – якщо ви проведете по центру пальцем або лопаткою, тісто повільно закриватиме слід.
  5. Натираєте до миски з тістом 100-150 грамів твердого сиру на дрібній терці. Перемішуєте.
  6. На деко, вистелене пергаментом, відсаджуєте з допомогою кулінарного мішка з круглою насадкою кульки діаметром 3 см на відстані 5 см одна від одної. Не маєте мішка – вкладіть тісто до пакету і відріжте куточок.  Теж матимете круглі тістечка.
  7. Поставте деко в духовку на 10-15 хвилин. Ваші гужери з сиром мають збільшитися у розмірах та зарум’янитися. В жодному разі не відкривайте духовку, поки булочки не набудуть міцного золотавого кольору. Інакше ризикуєте отримати оладки з сиром:)

Смачного!

 

Залишити відповідь