Трюфелі з ромом та перцем.

Колись я ненавиділа чорний шоколад всіми фібрами своєї душі. Не було для мене гірших цукерок, аніж цукерки з чорним шоколадом. Всі вони вигрібалися із новорічних подарунків і віддавалися батькам. Тоді була впевнена – ліпше молочного шоколаду нема нічого на світі. А зараз згадала жартівливий твіт про те, що ти дорослий, коли тобі подобаються чорний шоколад та сухе вино. Тепер це точно про мене. Бо зізнаюся чесно – я закохалася у ці неймовірні трюфелі з ромом та перцем! Вони просто тануть у роті, залишаючи на язиці перчинку та легкий післясмак алкоголю. Якщо робите їх для малечі – не додавайте перцю та рому. У вас вийдуть просто шоколадні трюфелі. Загалом до базового рецепту можете додати цедру апельсину, корицю, або будь-які спеції, які вам до смаку. Повірте, це буде набагато смачніше і натуральніше за усі магазинні цукерки! Робити трюфелі дуже просто. А якщо хочете досягти найкращого результату – візьміть найчорніший шоколад хорошої якості. Отже, нумо готувати!

Час на приготування: 15 хвилин

Час на застигання: 1 година

Вам знадобиться:

  • 150 -170 грамів чорного шоколаду від 70% какао
  • 120 грамів вершків 20 або 33%
  • 40 грамів вершкового масла
  • 30 грамів рому
  • дрібка меленого перцю-чилі
  • какао

Приготування:

  1. Шоколад подрібнюєте. Вершки доводите до кипіння. Заливаєте шоколад і гарненько розмішуєте, доки не розтане.
  2. Додаєте перець, ром, (або ваш варіант спецій) масло і знову розмішуєте. Залишаєте на годину в холодильнику.
  3. Нашкрібаєте столову ложку крему і зкачуєте у кульку. Обкачуєте в какао. Або інший варіант: ще не застиглий крем помістіть у кондитерський мішок з круглою насадкою, залиште на півгодинки у холодильнику і відсадіть цукерки.
  4. Обкачайте в какао. Ваші трюфелі готові!

Смачного!

Залишити відповідь