Нутела.

Коли я була малою, вдома ми часто варили нутелу. Тоді взагалі в селі мало хто знав, що це за смаколик. По телевізору показували щось таке шоколадне, що можна намазувати на хліб. Ми творили, як могли. Брали какао, крохмаль, молоко, цукор і все це варилося, як солодка шоколадна паста. Але за смаком це дуже віддалено нагадувало автентичний матеріал. Ну просто як від землі до місяця. Коли я вже у дорослому віці могла собі дозволити купити цю пасту, що звела з розуму багато поколінь, прочитала її склад. І це мене шокувало. Там же натурального – дрібниця! В основному всіляка хімія та рослинна олія. І тоді я подалася шукати рецепт чогось більш натурального, але не менш смачного. І знайшла! Головне тут – це смажена ліщіна та шоколад. І вам пропоную приготувати! Адже це все дуже просто і набагато смачніше, ніж оригінал. Отже, нумо готувати!

Час на приготування: 20 хвилин

Вам знадобиться:

  • 100 грамів лісових горіхів
  • 150 грамів молочного шоколаду
  • 150 грамів чорного шоколаду
  • 200 грамів вершків 20 або 33%
  • 30 грамів вершкового масла
  • 2 столових ложки какао
  • 2 столових ложки цукрової пудри
  • ванільний екстракт або ванільний цукор

Приготування:

  1. Для початку вам треба посмажити лісові горіхи. Купіть сирі і просмажте їх у духовці протягом 10 хвилин за температури 200 градусів. Вони набудуть неповторного аромату!
  2. Покладіть горіхи у блендер та подрібніть у пасту. На це потрібно небагато часу. Горіхи почнуть виділяти масло і перетворяться на пасту.
  3. Додайте у горіхи вершкове масло, цукрову пудру, ваніль, какао та збивайте ще пару хвилин.
  4. Шоколад чорний та молочний поріжте на шматки, додайте вершки та розтопіть у мікрохвильовці імпульсами по 5 секунд. Помішуйте щоразу, доки не утвориться однорідна маса. 
  5. Додайте до шоколаду горіхову пасту і гарненько перемішайте. Ваша нутела готова! Розкладіть її по банках. У вас вийде дві по 200-250 мілілітрів. Можете зберігати її в холодильнику дуже довго. Або при кімнатній температурі з тиждень. 

Смачного!

Залишити відповідь