Яблучний штрудель.

При слові “штрудель” одразу згадую, як  якось у Львові мало не зламала зуба об кісточку у вишневому. Відтоді ставлюся до них  пересторогою. Але от яблучні – цілком безпечні і дуже смачні. Загалом раніше мала стереотип, що штрудель робиться з якогось такого марудного тіста, що його треба довго качати, викохувати, лишати, а потім знову качати і возитися з ним, як з малою дитиною. Але коли я натрапила на рецепт – мій світ перевернувся. Тісто робиться дуже просто з елементарних складників, які є у кожному домі. І не потребує довгого з ним колисання. Цей яблучний штрудель робила ще влітку у мами просто у спартанських умовах, як для мене. З перших яблучок просто з дерева. Зараз саме сезон для цих пирогів з яблуками тому пропоную вам спробувати цей смачнючий пиріг з ніжним тістом та запашною начинкою. Можете додати сюди горіхи або родзинки. Або взагалі замінити начинку на вишні. Отже, нумо готувати!

Час на приготування: 15 хвилин

Час на вистоювання тіста: 1 година

Вам знадобиться:

  • 250 грамів пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 50 грамів води
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 1 кілограм яблук
  • 100 грамів цукру
  • 30 грамів панірувальних сухарів
  • 50 грамів вершкового масла
  • кориця, цедра лимона – за вашим бажанням

Приготування:

  1. У миску насипте борошно, сіль, воду та яйце. Замісіть круте тісто. Лишіть його у холодильнику на годину.
  2. Тим часом почистіть та наріжте яблука кубиками. Аби вони не потемніли, можете збризнути їх лимонним соком.
  3. Як година мине, розігрійте духовку до 200 градусів.
  4. Стіл припорошіть гарненько борошном. Якщо сильно заморочитися, можна взяти шматок чистої тканини і розкачувати на ній. Я так не робила. Тісто розкачуєте доти, доки воно те стане просвічуватись. Тобто дуже тоненько! Обережно, аби не порвалося. 
  5. Змащуєте тісто вершковим маслом, присипаєте сухарями. На один кінець кладете ваші порізані яблука, присипаєте корицею і згортаєте тісто у рулет. Прищипуєте з обох боків, аби весь сік не витік при приготуванні.
  6. Кладете на деко зрізом вниз і випікаєте у духовці 30-35 хвилин. Час випікання залежатиме від вашої духовки!
  7. Готовий штрудель присипаєте цукровою пудрою, ріжете на шматочки і подаєте.
  8. Божественно з кулькою морозива, але до чаю теж нівроку!

Смачного!

 

 

Залишити відповідь