Гарбузовий салат з нутом.

З гарбузом мені ніколи не буває нудно. Дайте мені один гарбуз і я знайду десяток цікавих страв з нього. Я можу їсти його постійно і з усім. На відміну від чоловіка, який гарбуз на дух не переносить. Цей гарбузовий салат з нутом хочу лишити тут, аби вже ніколи не загубити.Тут таке багатство смаків та текстур, що можна язика ковтнути. А ще він може виступати як самостійна страва, бо дуже ситний.  Хоча на приготування гарбузового салату з нутом треба витратити трохи часу. Але обіцяю – ви не пошкодуєте, коли його спробуєте! Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 100 грамів сушеного нуту
  • 2 цибулини
  • 2 зубці часнику
  • 500-700 грамів гарбуза
  • 4 столових ложки оливкової олії
  • 0,5 чайної ложки духмяного перцю
  • 1 чайна ложка кунжуту
  • 1 лимон
  • 3 столових ложки кунжутної пасти тахіні (можете замінити на кунжутну олію, або на будь-яку рослинну)
  • 100 грамів грецького (або турецького) йогурту
  • пучок кінзи
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Нут замочіть на ніч у холодній воді. Наступного дня злийте воду, залийте свіжою, додайте зубок часнику та невелику цибулину, сіль і варіть з півгодини. Просто слідкуйте аби горох став м’яким. 
  2. Почистіть гарбуз. Наріжте м’якоть на великі кубики. У миску додайте 2 столових ложки оливкової олії, перець, натертий зубчик часнику, сіль та духмяний перець. Перемішайте все це з гарбузом. Запікайте у духовці при 200 градусах 20-30 хвилин до м’якості.
  3. Приготуйте соус. Цибулю поріжте тонкою соломкою. Залийте 3 столовими ложками лимонного соку. Залиште на 5 хвилин, аби цибуля трохи промаринувалася. 
  4. Як час мине, додайте туди тахіні (олію), йогурт, сіль, перець, оливкову олію, порізану кінзу. Якщо соус буде надто густим, додайте трохи води. 
  5. У миску покладіть готовий горох, гарбуз і заправте соусом. Посипте зверху кунжутом. Прикрасьте листочками кінзи.

Смачного! 

Залишити відповідь