Синнабони. Булочки з корицею.

Пишне тісто, пряний смак кориці та ніжний вершковий крем. Обережно! Коли ви будете пекти синнабони, або попросту булочки з корицею, на запах можуть збігтися сусіди! Якщо ви ще не пробували синнабони, ви зобов’язані це зробити. Всесвітньо відомі булки підкорили весь світ. І то не дивина. Я особисто не надто люблю дріжджове тісто. Але дайте йому трохи часу на розстойку, посипте коричневим цукром з корицею, полийте кремом і, коли ви це спробуєте, ви потрапите просто у рай. Авторство рецепту приписують двом американцям. Вони, шляхом експериментів хотіли зробити найсмачніші у світі булочки з корицею. І це їм вдалося! Рецепт синнабонів тримають у суворій таємниці. Та в інтернеті спробуй щось приховай! Тому можна знайти мільйон і тисячу способів зробити такі самі булки з корицею, як у знаменитих кондитерських. Давайте спробуємо відтворити смакоту у себе на кухні. Отже, нумо готувати!

Час на приготування: 15 хвилин

Час на розстойку: 2 години

Час на випікання: 30 хвилин

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • 60 грамів вершкового масла
  • 200 грамів молока
  • 60 грамів цукру
  • 8-10 грамів сухих дріжджів (або 50 свіжих)
  • 2 яйця
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 600 грамів пшеничного борошна

Начинка

  • 150 грамів коричневого цукру (можете замінити звичайним)
  • 60 грамів вершкового масла
  • 1 столова ложка кориці

Крем

  • 100 грамів вершкового сиру
  • 200 грамів цукрової пудри
  • 2-3 столоких ложки молока

Приготування:

  1. Молоко трохи підігрійте. Воно має бути приблизно температури тіла. Якщо вмочити в нього палець, йому має бути комфортно:)  Додайте до молока дріжджі. Дайте постояти хвилинок зо 5.
  2. Візьміть велику миску. Збийте яйця з цукром. Додайте дріжджову суміш, сіль, розтоплене  масло (кімнатної температури) і борошно. Замісіть тісто. Воно може трохи липнути до рук. Та не переживайте, це те, що вам потрібно.  Зберіть тісто у шар і змастіть олією. Так воно не прилипне навік до стінок миски. Накриваєте харчовою плівкою, зверху – рушник. Ставите у тепле місце, де немає протягів. Я ставлю до мікрохвильовки або у духовку. Залишаєте на 1,5-2 години. Обов’язково беріть велику миску, бо тісто за цей час може від вас втікти.
  3. Як час мине, тісто знову вимішуєте. Викладаєте на поверхню, присипану борошном. Розкачуєте у прямокутник, розміром десь 30 на 40 сантиметрів. 
  4. Масло для начинки розтоплюєте. Корицю змішуєте з цукром. Маслом змащуєте тісто, посипаєте рівномірно цукром з корицею.
  5. Скачуєте тісто у якомога плотніший довгий рулон. Нарізаєте на рулетики, товщиною 4 сантиметри. Обережно, аби вони не розпалися при нарізанні. Ножем треба робити рухи, наче пиляєте тісто. 
  6. Змашуєте маслом деко з високими бортами. Вкладаєте на ноьго ваші булочки-равлики пласким боком на відстані одне від одного. З цьєї кількості тіста має вийти десь 12 булочок.
  7. Накриваєте форму рушником і залишаєте на півгодинки при кімнатній температурі.
  8. Розігріваєте духовку до 190-200 градусів. Ставите синнабони до духовки і випікаєте 25-30 хвилин, поки не побачите рум’яні бочки.
  9. Поки випікаються булочки з корицею, робите крем. Вершковий сир змішуєте з цукровою пудрою та молоком. Має вийти глазур, консистенції сметани. До речі, думаю, що найжирнішою сметаною тут можна замінити вершковий сир. Але тоді візьміть менше пудри. Бо крем вийде зарідким. 
  10. Синнабони витягніть з духовки, полийте кожну кремом і дайте їм трошки просякнути ним. Хоча втриматися тут важко. Запах здоби та кориці просто валить з ніг! Насолоджуйтеся!

Смачного!

Рецепт звідси

Залишити відповідь