Гушевий пиріг.

Груші та яблука в нашій родині сперечаються так само як і дині з кавунами. Просто як в одвічному філософському питанні про курку та яйце. Я особисто більше люблю груші та кавуни. Але кавунів зараз не сезон, але груші на нашому столі – постійний гість. До того ж зимові сорти мені до вподоби більше. Вони наче соковитіші та солодші. На ринку зараз можна купити кілька сортів. Якби ж ще знати назви. Але продавці вперто називають всі ці різні груші “берами”. Але я їм не вірю. Є тут у мене грушознавці? 🙂 Так от, з груш я готувала цей чудовий пиріг. Тут ніжний бісквіт з томленими у ванілі та власному соку фруктами. А ще – пирг политий ніжним соком. Наче звучить не страшно, а навпаки дуже смачно. Переконала? Тож нумо готувати!

Час приготувння груш: 10 хвилин

Час приготування бісквіту: 10 хвилин

Час на випікання: 40 хвилин

Вам знадобиться: 

Бісквіт:

  • 3 яйця
  • 2 жовтка
  • 120 грамів цукру
  • 10 грамів ванільного цукру або чайна ложка екстракту
  • 120 грамів пшеничного борошна
  • 20 грамів вершкового масла

Для начинки:

  • 4 груші
  • 40 грамів цукру
  • 40 грамів вершкового масла
  • 5 грамів ванільного цукру або чайна ложка екстракту

Для сиропу

  • сік та цедра 1 апельсину
  • 50 грамів води
  • 50 грамів цукру
  • 20 грамів рому (за бажанням)

Приготування:

  1. Розгрійте духовку до 170 градусів.
  2. Груші почистіть від шкірки та серединки, поріжте великими кубиками.
  3. В каструлі змішайте цукрор, масло, ваніль та грушу. Коли суміш почне кипіти і груша пустить сік, злийте його до окремої посудини. Він знадобиться аби просочити наш грушевий пиріг. Груші томіть, помішуючі, на середньому вогні хвилин 8-10, допоки не вийде весь сік. Його потрібно періодично зливати. Я зливала разів 3-4. 
  4. Тим часом приготуйте бісквіт. Яйця, жовтки, цукор та ванільний цукор збийте міксером на великій швидкості. Маса має збільшитися у об’ємі у кілька разів, побілішати та погустішати.
  5. Додайте розтоплене та вистигле вершкове масло, акуратно перемішайте.
  6. Додайте борошно і ніжно перемішайте лопаткою рухами зверху вниз. Поводьтеся з ним, наче з коханою людиною. Ви маєте зберегти повітря у яєчній масі.
  7. Форму змастіть вершковим маслом. На дно покладіть пергамент. Викладіть грушу. Зверху – тісто.
  8. Випікайте 40-50 хвилин. Перевіряйте на готовність шпичкою.
  9. Приготуйте сироп. До соку, що залишився від груш додайте цедру та сік апельсину, воду, цукор та ром. Закип’ятіть. 
  10. Дістаньте з духовки грушевий пиріг та полийте прямо у формі у кілька заходів сиропом. Залиште на півгодинки. Хай гарно просочиться сиропом та трохи вистигне.
  11.  Між боками форми та пирогом поводіть трохи ножем, аби бортики гарно відстали. Дістаньте з форми.
  12. Посипте мигдалевими пелюстками і подавайте. Можете і без цього декоративного елементу, теж нівроку!

Смачного!

Рецепт звідси

 

2 Replies to “Гушевий пиріг.”

  1. Вкуснейший пирог!!!!
    Готовится быстро и просто!!!
    Юля, огромное спасибо за этот рецепт!!!!
    Съели с мужем, за два захода

    1. Рада, что вам понравилось! Цемки!:)

Залишити відповідь