Чизкейк Нью-Йорк

Днями переглядала мій улюблений серіал “Друзі”. Якщо ви теж його фанат, ви маєте неодмінно пам’ятати серію, де Рейчал та Чендлер ласують сусідським чизкейком просто з підлоги. Настільки він смачний! Той кадр засів мені в голові  і я пару днів мріяла про ту ідеальну скоринку і соковитий смак, поки не вирішила – таки зроблю його! В результаті історія вийшла майже та сама. На мій сирний пиріг під час фотосесії впав дерев’яний фон і вся конструкція, не встигла я і оком змигнути, ледве не опинилася на підлозі. Я втримала її від остаточного падіння на півдорозі, але, частина пирога таки дісталася долу:) Тому пом’ятий чизкейк не покажу, покажу красивий шматочок. На смак вийшло неперевершено! Саме так, як і хотілося. Золотава скоринка та соковита серединка. Попереджаю, якщо ви хочете ідеального смаку та текстури, беріть вершковий сир. Творог сюди не пасуватиме. З ним ви отримаєте просто запіканку, або попросту сирник. Ще – всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Ну і неодмінна умова ідеального чизкейку – низька температура випікання і водяна баня. Якщо я вас ще не налякала всіма тонкощами, нумо готувати смачнючий американський пиріг!

Час на приготування – 10хвилин 

Час на випікання – 2 години

Вам знадобиться (на форму діаметром 18-20 сантиметрів):

  • 500 грамів вершквого сиру (Філадельфія, Альмете, Хохланд, Твій смак)
  • 100 грамів вершкового масла
  • 100 грамів цукру
  • 200 грамів сметани
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • цедра половини лимона
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 3 яйця

Приготування:

  1. Нагрійте духовку до 150 градусів. Форму для випікання обгорніть у два-три шари фольги. Це треба, аби вода не потрапила всередину. Бо випікати будемо на водяній бані. Змастіть вершковим маслом і поставте у більшу форму. Вона має бути не роз’ємною, бо ми наливатимемо туди окріп.
  2. У великій мисці вершковий сир та масло збиваємо міксером у однорідну масу. Буквально пару хвилин. Складники мають бути кімнатної температури! 
  3. Додаємо крохмаль, лимонний сік та цедру, ваніль, сметану, цукор і збиваємо ще раз до однорідності.
  4. По одному додаємо яйця постійно збиваючи. Вам не треба буде добиватися якоїсь пишності чи текстури Головне, аби все гарненько змішалося і потоваришувало.
  5. Виливаєте тісто у форму. Ставите всю конструкцію у духовку. Обережно заливаєте у нижню форму окріп, аби він доходив десь до половини форми з тістом.
  6. Випікаєте приблизно 2  години. Зверху має утворитися золотава скоринка. А середина трохи дрижати, як желе. Але в жодному разі не відчиняйте дверцята раніше потрібного часу! Ви зіпсуєте всю красу і порушите структуру пирога.
  7. Коли час випічки мине, вимкніть духовку і лишіть чизкейк там на годину-півтори.
  8. Потім дістаньте з духовки, злийте воду і поставте форму з чизкейком у холодильник на 4-5 годин, ліпше на ніч. Тоді він набуде ідеальної текстури. 
  9. Виймайте готовий пиріг, провівши ножем вздовж форми. Можете полити варенням або карамеллю. Але він і без додатків – ідеальний!

Смачного!

Рецепт – звідси

Залишити відповідь