Пряний гарбузовий суп.

Я – затятий гарбузолюб. Як на мене, це – надзвичайна городина! З нього можна робити суп, кекси, пироги, пюре, та й просто запікати! Холодними осінніми днями страви з яскраво-жовтим кольором додають настрою та позитиву. Такий собі замінник сонечка восени. Якщо ви запитаєте, який суп я роблю найчастіше, я відповім – гарбузовий! Він ситний та теплий, пряний, злегка солодкий і дуууже кремовий. До того ж готувати його надзвичайно просто. Хіба якщо ви любитель заморочитися то можна запекти гарбуз у духовці і вже потім зробити цей суп. Але коли не маєте часу і бажання, гарбуз варіть одразу у бульйоні або воді. Про всі тонкощі зараз розкажу.

Отже, нумо готувати!

Час на пдготовку: 10 хвилин

Час на приготування: 15 хвилин

Вам знадобиться:

  • 500 грамів гарбуза
  • 20 грамів свіжого імбиру
  • 1 цибулина
  • 2 зубки часнику
  • 1 невелика морквина
  • 1 чайна ложка приправи каррі
  • пів чайної ложки кумину
  • курячий бульйон або вода
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • сіль

Приготування:

  1. Пдсмажте у каструлі з товстим дном часник та цибулю до золотавого кольору.
  2. Додайте натертий або дрібно порізаний імбир, каррі та кумин. Прогрійте спеції на вогні пару хвилин. Але пильнуйте, аби вони не підгоріли. 
  3. Гарбуз почистіть та наріжте на кубики. Великі. Не заморочуйтесь з подрібненням. Додайте до овочів та спецій гарбуз, моркву, залийте водою або бульйоном. Ідеальна кількість рідини – аби вона приблизно на палець не закривала гарбуз. Варіть хвилин 15-20, поки овочі не пом’якшають.
  4. Посоліть, додайте лимонний сік, зніміть з вогню та збийте блендером у пюре. Поверніть  на вогонь і доведіть до кипіння.
  5. Подавайте поливши вершками або сметаною. Можна посипати зеленню або гарбузовим насінням. А ще сюди пасуватимуть тости або грінки.

Смачного!

Залишити відповідь