Печені груші з сиром дорблю.

Ідеально проста страва.  Якщо у вас гості на порозі, або ж хочеться чогось смачного і вишуканого, але не маєте часу і натхнення морочитися з приготуванням десерту, цей варіант – саме для вас. Ідеальні, смачні, солодко-солонуваті і пряні печені груші з дорблю! Днями згадала, як замовляла цю страву у одному з ресторанів. Це було дуже давно і для мене тоді незвично. Той смак намагалася відтворити у себе на кухні. Спробуйте й ви! Ще більш пікантної нотки додадуть волоські горіхи, які я згадала покласти вже після фото:)

Отже, нумо готувати!

Час на підготовку: 5 хвилин

Час на запікання: 30 хвилин

Вам знадобиться:

  • 3 груші (сорт бера – ідеальний варіант)
  • 2 столових ложки меду
  • кориця
  • ванільний екстракт
  • 50 грамів сиру дорблю (або іншого на ваш смак з блакитною пліснявою)
  • 50 грамів волоських горіхів

Приготування:

  1. Духовку розігрійте на 180 градусів.
  2. Груші помийте, розріжте навпіл і за допомогою чайної ложки дістаньте серединку.
  3. Покладіть у форму для запікання.
  4. Мед змішайте з корицею та ванільним екстрактом. Полийте груші зверху. накрийте фольгою і запікайте хвилин 20. Час може різнитися в залежності від сорту груш та вашої духовки.
  5. Дістаньте груші, зніміть фольгу. Вони мають бути м’якими. Твердуваті – запікайте ще хвилин 10.
  6. Посипте зверху шматочками волоських горіхів і сиром. Поставте у духовку на 10 хвилин.
  7. Подавайте з келихом білого вина. Але  без нього теж нівроку!

Смачного!

Залишити відповідь