Сливовий пиріг з волоськими горіхами.

В садку у моєї мами ростуть два горіхових дерева – Оліне та Юліне. Їх посадила прабабуся для мене та моєї двоюрідної сестри, коли ми були малі. Бабусі вже давно немає на світі, та й ми з сестрою не часті гості у цьому садку. Але волоські горішки з цих дерев – завжди привід для теплих спогадів. До того ж, якщо покласти їх у пиріг разом зі щойно зірваними сливами – це радість у квадраті! Хоча якщо ви купите їх на ринку, теж буде смакота. Цей пиріг – обов’язковий гість на моєму столі кілька років поспіль. Сливова кислинка та соковитсість, пряність спецій та маслянистість горіхів – ідеальне для цього пирога.

Отже, нумо готувати!

Час на приготування: 10 хвилин

Час на випікання: 30 хвилин

Вам знадобиться: 

  • 100 грамів ядер волоських горіхів
  • 100 гармів вершкового масла кімнатної температури
  • 100 грамів цукру
  • 2 яйця
  • 90 грамів борошна пшеничного
  • півчайнох лохки кориці
  • 500 грамів слив

Приготування:

  1. Розігрйте духовку до 200 градусів.
  2. Горіхи разом з борошном перемеліть у блендері до дрібних крихот.
  3. Масло збийте з цукром у білу, пишну масу.
  4. Вбийте по одному 2 яйця, щоразу гарненько збиваючі.
  5. Покладіть борошно з горіхами, корицю і гарненько перемішайте ложкою
  6. Форму змастіть маслом на присипте борошном. Викладіть  тісто.
  7. Вдавіть у нього помиті та порізані на половинки сливи
  8. Поставте у духовку на 30-35 хвилин. Пильнуйте, аби утворилася золотава скоринка. Час випікання може різнитися в залежності від духовки. Перевіряйте на готовність зубочисткою Вийшла суха – пиріг готовий!

Смачного!

Рецепт звідси

2 Replies to “Сливовий пиріг з волоськими горіхами.”

  1. Яка ж краса!!!!

    1. Дякую! Спробуйте!;)

Залишити відповідь