Печиво і чай – головні осінні антидепресанти:) Останнім часом наготувала аж чотири варіанти таких пігулок. І все влітало в мить. Нарешті, хоч це затрималося на добу довше. Але не тому, що було несмачне. Скорше ми вже нарешті наїлися і трохи пригальмували з ним. Це печиво з розмарином та гарбузовим насінням – ароматне та хрумке. А ще – дуже незвичайне. Я додала туди ще й борошна з гарбузового насіння. Бо якось знайшла його у звичайному супермаркеті і нарешті воно стало в нагоді. Ви можете використати борошно звичайне, смак від цього не постраждає. А ще – наступного разу я не кластиму туди цукру взагалі. Хоч я і переполовинила його порцію, та мені здається, що ще смачнішим би воно було солоним. Робиться за моїм улюбленим принципом – все у блендер!
Отже, нумо готувати!
Час приготування: 10 хвилин
Час випікання: 30 хвилин
Час на вистойку: 30 хвилин
Вам знадобиться:
- 100 грамів вершкового масла
- 100 грамів пшеничного борошна
- 70 грамів гарбузового борошна (можна замінити пшеничним)
- 1 яйце
- 30 грамів цукру
- 100 грамів гарбузового насіння
- 4 гілочки свіжого розмарину (або 2 чайні ложки сушеного)
- 0,5 чайних ложки солі
Приготування:
- У чашу блендера покладіть борошно, цукор, сіль, нарізаний дрібно розмарин, гарбузове насіння. Збийте пару хвилин, аби насіння подрібнилося.
- Додайте холодне вершкове масло. Збийте ще раз.
- Під час збивання додайте яйце, змішайте до однорідності.
- Тісто поділіть на дві ковбаски, замотайте у плівку та покладіть до холодильника на 30 хвилин. Я зробила це перед сном та лишила тісто в холодильнику на ніч.
- Дістаньте з холодильника, наржте на шматочки товщиною у 1 сантиметр.
- Покладіть на деко з пергаментом, присипте гарбузовим насінням або сухим розмарином. В принципі, можете пропустити цей крок.
- Випікайте за температури 190-200 градусів 20-30 хвилин. Пильнуйте, аби воно стало золотистим. Та думаю, ви і самі дізнаєтесь, що воно готове. Коли на запах збіжиться вся родина.
Смачного!
Я уже бежала заваривать свежий чай, как только увидела фото и прочла такой вкусный текст!!! Эта девочка меня вдохновила , и я сделала ЭТО! Боже… Как же это вкусно! Юлька! Я Вас люблю! И люблю такое умелое сочетание простоты и изящества Ваших рецептов. А дополнительным бонусом этим октябрьским вечером – тепло из духовки по моей квартире. Обнимаю! Жду еще вкусняшек.
И вам теплые-претеплые обнимашки! Спасибо за отзыв, вдохновляет на новые рецепты!:)
Я тоже их приготовила почти сразу, как Вы рецепт выложили! Сделала их солеными, как Вы и советовали, даже сверху еще солью чуть присыпала перед отправлением в духовку. Очень здорово получилось: хрустящие, ароматные и быстро. Мои мальчики заценили 🙂 Только я их попробовала разной толщины делать и тоненькие лично нам понравились больше. Уточнение: Вы ж никакой разрыхлитель не добавляли?
супер! рада, что вам понравилось! нет, не добавляла. Попробую в следующий раз тоже сделать тоньше;)
Капєц, шо ти наробила! Чоловік, виявляється, не любить розмарин, а я не можу відірватись від печивка і тепер все дістанеться мені!! Зробила солоне, нестерпно смачнюче!
Скажи!:) Я тепер теж робитиму тільки солоне!