Печиво з гарбузовим насінням та розмарином.

Печиво і чай – головні осінні антидепресанти:) Останнім часом наготувала аж чотири варіанти таких пігулок. І все влітало в мить. Нарешті, хоч це затрималося на добу довше. Але не тому, що було несмачне. Скорше ми вже нарешті наїлися і трохи пригальмували з ним. Це печиво з розмарином та гарбузовим насінням – ароматне та хрумке. А ще – дуже незвичайне. Я додала туди ще й борошна з гарбузового насіння. Бо якось знайшла його у звичайному супермаркеті і нарешті воно стало в нагоді. Ви можете використати борошно звичайне, смак від цього не постраждає. А ще – наступного разу я не кластиму туди цукру взагалі. Хоч я і переполовинила його порцію, та мені здається, що ще смачнішим би  воно було солоним. Робиться за моїм улюбленим принципом – все у блендер!

Отже, нумо готувати!

Час приготування: 10 хвилин

Час випікання: 30 хвилин

Час на вистойку: 30 хвилин

Вам знадобиться:

  • 100 грамів вершкового масла
  • 100 грамів пшеничного борошна
  • 70 грамів гарбузового борошна (можна замінити пшеничним)
  • 1 яйце
  • 30 грамів цукру
  • 100 грамів гарбузового насіння
  • 4 гілочки свіжого розмарину (або 2 чайні ложки сушеного)
  • 0,5 чайних ложки солі

Приготування:

  1. У чашу блендера покладіть борошно, цукор, сіль, нарізаний дрібно розмарин, гарбузове насіння. Збийте пару хвилин, аби насіння подрібнилося.
  2. Додайте холодне вершкове масло. Збийте ще раз.
  3. Під час збивання додайте яйце, змішайте до однорідності.
  4. Тісто поділіть на дві ковбаски, замотайте у плівку та покладіть до холодильника на 30 хвилин. Я зробила це перед сном та лишила тісто в холодильнику на ніч.
  5. Дістаньте з холодильника, наржте на шматочки товщиною у 1 сантиметр. 
  6. Покладіть на деко з пергаментом, присипте гарбузовим насінням або сухим розмарином. В принципі, можете пропустити цей крок.
  7. Випікайте за температури 190-200 градусів 20-30 хвилин. Пильнуйте, аби воно стало золотистим. Та думаю, ви і самі дізнаєтесь, що воно готове. Коли на запах збіжиться вся родина.

Смачного!

 

6 Replies to “Печиво з гарбузовим насінням та розмарином.”

  1. Я уже бежала заваривать свежий чай, как только увидела фото и прочла такой вкусный текст!!! Эта девочка меня вдохновила , и я сделала ЭТО! Боже… Как же это вкусно! Юлька! Я Вас люблю! И люблю такое умелое сочетание простоты и изящества Ваших рецептов. А дополнительным бонусом этим октябрьским вечером – тепло из духовки по моей квартире. Обнимаю! Жду еще вкусняшек.

    1. И вам теплые-претеплые обнимашки! Спасибо за отзыв, вдохновляет на новые рецепты!:)

  2. Я тоже их приготовила почти сразу, как Вы рецепт выложили! Сделала их солеными, как Вы и советовали, даже сверху еще солью чуть присыпала перед отправлением в духовку. Очень здорово получилось: хрустящие, ароматные и быстро. Мои мальчики заценили 🙂 Только я их попробовала разной толщины делать и тоненькие лично нам понравились больше. Уточнение: Вы ж никакой разрыхлитель не добавляли?

    1. супер! рада, что вам понравилось! нет, не добавляла. Попробую в следующий раз тоже сделать тоньше;)

  3. Капєц, шо ти наробила! Чоловік, виявляється, не любить розмарин, а я не можу відірватись від печивка і тепер все дістанеться мені!! Зробила солоне, нестерпно смачнюче!

    1. Скажи!:) Я тепер теж робитиму тільки солоне!

Залишити відповідь