Крем-суп з броколі та цукіні.

Буває у вас таке, що хочеться такого, невідомо чого і аби ще якомога швидше? В мене – дуже часто. На приготування вегетаріанських страв я зазвичай витрачаю мінімум часу. При чому це аж ніяк не відбивається на смаку і гірший бік. Якось днями з’ясувала, що у холодильнику повісилася миша, а пообідати було треба. Провівши розкопки у ящику з овочами видобула звідти броколі та пару цукіні, які придбала у однієї милої бабусі. Це – ідеальне поєднання для крем супу – вирішила я. І не помилилась. Якщо і ви хочете спробувати швидкий та поживний супчик – нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 300 грамів броколі
  • 2 невеликих цукіні або кабачка
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • шматочок імбиру розміром з фалангу пальця
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 100 грамів вершків 20 або 30%
  • сіль, перець, суміш італійських трав за смаком

Приготування:

  1. Почистіть цибулю та часник, розігрйте олію у каструлі з товстим дном. Підсмажте овочі на невеликому вогні до прозорості, додайте натертий імбир.
  2. Розберіть броколі на суцвіття, наріжте невеликими кубиками цукіні та картоплю, покладіть у каструлю, залийте водою, аби вона не доходила трохи до верхівки овочів. Після закипання варіть 8-10 хвилин.
  3. Додайте вершки, зніміть з вогню та збийте блендером. Додайте лимонний сік, сіль та приправи. Знову збийте. 
  4. Поверніть на вогонь та хай покипить ще хвилинку. 
  5. Подавайте посипавши зеленню.

Смачного!

Залишити відповідь