Хліб з пива.

Хто тут не любить пива? Пиво люблять усі! Хоча я, особисто, ставлюся до нього байдуже. І, як казала одна моя колега – більше за все у пиві я люблю рибу:) А от мій чоловік навпаки, без цього напою ну просто жити не може. Його надзвичайно тішить спробувати щось новеньке, ну прямо як я, коли пробую шоколад. Але напишу вам тут не про пиво і не про солодощі, а про щось середнє. Пивний хліб! Не рахуючи випікання, на його приготування  у вас піде хвилин хіба зо 5. Ми ж з вами любимо швидкі та смачні рецепти, правда?

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 200 грамів пшеничного борошна
  • 150 грамів житього борошна
  • 200-250 грамів пива
  • 2 столових ложки меду
  • 1 столова ложки розпушувача
  • 0,5 столових ложки солі
  • 30 грамів вершкового масла

Приготування:

  1. Духовку розігріваєте на 200 градусів.
  2. У велику миску кладете обидва види борошна, змішуєте з розпушувачем. Додаєте сіль, мед та пиво. Перемішуєте. Має утворитися тісто, консистенції, як на оладки.
  3. Змазуєте прямокутну форму вершковим маслом. Виливаєте туди тісто. Зверху нарізаєте шматочками і розкладаєте масло. 
  4. Ставите у духовку на 50-60 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою. 
  5. Готовий хлібчик чудово смакує з сиром, має легкий запах меду та жита.

Смачного!

 

Залишити відповідь