Запечені баклажани з сиром.

На диво проста та смачна страва. Я вже колись писала, що баклажани люблю у будь-якому вигляді. Здається, я згодна з ними з’їсти навіть підошву від старого черевика. І ось учора були в одному ресторанчику і я замовила мої улюблені – запечені, з пряним та дууууже часниковим соусом. І згадала, що обіцяла написати тут більш простий рецепт, який я випробувала після приїзду з Карпат. Ми привезли з собою бринзу і баклажани, які везли з Києва, та якось не приготували там. Отож ці мандрівники наступного дня відправилися до духовки. Що вийшло і як то готується, зараз розкажу. Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться: 

  • 3 баклажани
  • 200 грамів бринзи (або іншого сиру, що вам смакує)
  • сіль, перець за смаком
  • оливкова олія

Приготування:

  1. Духовку розігрійте на 200 градусів.
  2. Баклажани помийте, розріжте навпіл, посоліть, поперчіть. Покладіть до термостійкої форми і гарненько полийте оливковою, або іншою олією.
  3. Накрийте кришкою або фольгою і поставте на 20 хвилин пектися.
  4. Як мине час – спробуйте вилкою. Як будуть м’які – час присипати сиром. Залиште у такому вигляді пектися ще хвилин на 10-15.
  5. Дістаньте з духовки, посипте зеленню та насолоджуйтесь!

Смачного!

2 Replies to “Запечені баклажани з сиром.”

  1. Пробовала. Переборщила с сыром – думала, вкуснее будет. Если бы придерживалась пропорций твоих, было бы идеально. Спасибо!

    1. Вооот! Придерживайся моих пропорций;)

Залишити відповідь