Суп-пюре з помідорів та кучерявої капусти.

І ось тут я задумалася. Як перекладається українською “цветная капуста”? Бо в нас все життя так і називали, але розумію, що це суржик. Польською просто – калафьор. Та переривши словники знайшла – кучерява капуста! Якщо ви не знали, запам’ятайте, як і я:) Але досить вже мовних витребеньок тут, перейду власне до супу. Він легенький і цілком осінній. Помідори зараз у самому соку, особливо, якщо придбати їх на ринку або у бабусь. Кучерява капуста теж давно у продажу, отже наважилася на експеримент. Хоча до цього кучеряву капусту їла лише у вареному вигляді. Ну або підсмаженому. Але супчик з неї теж нівроку. Тож якщо ви ще не готували такого – нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 4 середніх помідори
  • 1 невелика головка кучерявої капусти
  • 1 цибулина
  • зубчик часнику
  • шматочок свіжого імбиру
  • 1 столова ложка томатної пасти
  • олія, сіль, перець, суміш італійських трав – за смаком.

Приготування:

  1. У каструлі з товстим дном розігрійте олію. Додайте подрібнені цибулю, часник. Підсмажте до прозорості, додайте імбир. Шматочок має бути розміром з фалангу великого пальця. 
  2. Помідори обваріть окропом, зніміть шкірку, поріжте і додайте у каструлю з цибулею  та часником. 
  3. Капусту розберіть на суцвіття, додайте у каструлю, залийте водою, аби покривала овочі. Доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин. 
  4. Додайте томатну пасту, сіль, перець та італійські трави. Пробийте блендером. Закип’ятіть. Суп-поре готовий!
  5. Подавати можна з тертим твердим сиром та грінками.

Смачного!

Залишити відповідь