Простий персиковий пиріг.

Фото на півпирога. Як на мене, найяскравіша ілюстрація смаку циєї випічки:) Приготувала простий персиковий пиріг вже під вечір, спробувала малесенький шматочок і вирішила фотографувати наступного дня. Але з’ясувалося, що пиріг до ранку став добряче над’їденим. Це при тому, що скільки смаколиків я не роблю, мій чоловік вкрай рідко щось пробує. А тут все вийшло геть інакше! Зверху хрустка скоринка, в середині вологе тісто, яке трохи крихке від горіховго борошна і кисленько-свіже від персиків. Ідеальне поєднання! Цукру взяла маже в половину менше, аніж у оригінальному рецепті, але мені все одно було дуже солодко. Якщо вам хочеться більше фруктів – сміливо додавайте. Я, особисто так і зроблю наступного разу. Також до нього гарно пасуватимуть не лише персики, але й абрикоси. Зверніть увагу, що всі складники мають бути кімнатної температури!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 2 великих персики
  • 180 грамів цукру (+2 столових ложки для обсипки фруктів)
  • 80 грамів вершкового масла
  • 1 яйце
  • 120 грамів натурального йогурту
  • 160 грамів пшеничного борошна
  • 80 грамів мигдалевого борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0, 5 чайної ложки соди
  • ванільний екстракт

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Наріжте персики на шматки. Мені до вподоби великі. Покладіть у миску та обсипте 2 столовими ложками цукру.
  3. В іншу миску покладіть вершкове масло кімнатної температури та іншу частину цукру. Збийте на великій швидкості до пишної маси.
  4. Додайте яйце, ваніль, йогурт, борошно, мигдалеве борошно. Якщо не маєте мигдалевого – замініть на 50 грамів звичайного. Але текстура буде інша. Найліпше мигдалеве борошно можна купити в Ашані. Ну або у інтернет-магазинах для кондитерів.
  5. Туди ж покладіть розпушувач та соду. Збивайте міксером пару хвилин. Не бійтеся, що у цьому рецепті є сода. Йогурт погасить її і тісто не матиме гидкого присмаку, натомість набуде додаткової пишності.
  6. Форму діаметром 20 сантиметрів змажте маслом і обсипте борошном. Можете взяти більшу, або меншу. Але тоді може змінитися товщина вашого пирога і час випікання відповідно.
  7. Викладіть зверху персики, злегка вдавлюючи у тісто. 
  8. Поставте у духовку, випікайте 10 хвилин на 180 градусах, потім понизьте до 160 і печіть ще 30-40 хвилин. Пильнуйте самі час випікання, бо духовки у всіх різні. Проткніть пиріг зубочисткою. Виходить суха – все готово. Дайте пирогу вистигнути і смакуйте!

 

Залишити відповідь