Печиво з нуту.

Якщо ви перейшли на здорове або вегетаріанське харчування – це печиво саме для вас. Нут – джерело білка, а в поєднанні з овочами та спеціями це така смакота, що про м’ясо можна геть забути. Принаймні, це мій випадок:) А ще це чудовий варіант перекусу на роботі. Коли вам набридли солодке печиво до чаю.  Це натомість солоне, з хрумкою скоринкою зовні і вологе всередині, ситне, з тонким смаком прянощів. Єдина морока буде замочити та зварити нут. А саме тісто за моїм улюбленим принципом – “вжжжик все у блендері”.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • склянка нуту
  • 2 зубки часнику
  • 1 середня цибулина
  • пучок петрушки
  • 4 столових ложки борошна
  • по половині чайних ложки солі, паприки, коріандру та кумину
  • 3 столових ложки рослинної олії

Приготування:

  1. Нут промийте, замочіть на ніч у великій кількості води з чайною ложкою соди. Зранку злийте воду, промийте, залийте свіжою і варіть 20-30 хвилин до готовності. Злийте воду.
  2. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  3. Покладуть у блендер варений нут, порізану циблину, часник, петрушку, спеції, сіль. Перемелюєте кілька хвилин до однорідної маси.
  4. Додаєте олію, борошно, та трохи води якщо тісто видасться вам занадто густим. Воно має бути як густа сметана. Збийте ще.
  5. На деко, застелене пергаментом, за допомогою ложки викладіть ваше печиво. Випікайте 30 хвилин. 


На цьому все! Смачного!

Залишити відповідь