Спаржева квасоля по-корейськи.

Хто з нас не фанатів від корейської моркви? Пам’ятаю, як  90-ті почали продавати спеціальні тертушки для того, аби морква була довгими тонкими смужками, як автентична:) Мама купила таку червону і це був надзвичайний шик. Хоча терти на ній моркву було справою доволі важкою і я частенько зтирала разом з корнеплодом свої пальці. Ми довго намагалися повторити той самий смак, як на ринку, але все якось не виходило. А тоді знайшли рецепт, згідно якого треба було посмажити цибулю до чорноти на олії, цибулю викинути, а цією олією заправити салат. Самій страшно, коли це пишу від того, скільки канцерогенів у тій паленій цибулі було:) І ось колега, читаючи про мої поневіряння зі спаржевої квасолею, надіслала рецепт салату по-корейськи. І це таки дуже смачно, скажу я вам!  Бо тут улюблена морква навпіл з хрумкою квасолею. А секрет того самого смаку простий – окрім спецій треба взяти підсмажений кунжут або ж кунжутну олію. Салат найсмачніший, коли постоїть пару днів у холодильнику і овочі гарненько промаринуються. Але і за кілька годин теж нівроку, якщо у вас нема терпіння чекати аж так довго. Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 300 грамів спаржевої квасолі
  • 300 грамів моркви
  • півголівки часнику
  • 3 столових ложки яблучного (або іншого фруктового) оцту
  • 1,5 столових ложки меду
  • 0,5 столової ложки солі
  • 0,5 чайних ложки чорного перцю
  • 0,5 чайних ложки червоного перцю
  • 1 чайна ложка коріандру
  • 2 чайних ложки кунжуту
  • 50 грамів рослинної олії

Приготування:

  1. Квасолю ріжете навпіл, або на 3 частини. Кидаєте в окріп і варите 3 хвилини. Зливаєте воду і кладете у посудину з холодною водою на кілька хвилин. Відкидаєте на друшляк аби вода стекла.
  2. Моркву натираєте на спеціальній тертушці. Я давно покинула ці пригоди і просто нарізаю смужки ножем для очищення картоплі. Можете просто потерти на терці з великими отворами. Додаєте до квасолі.
  3. Зверху натираєте або вичавлюєте часник.
  4. Розігріваєте олію на сковорідці, туди кладете обидва види перцю, зерна коріандру та кунжут. Прогріваєте пару хвилин, поки кунжут не набуде золотавого кольору. Виливаєте зверху на часник.
  5. Додаєте сіль, мед, оцет – перемішуєте. Ставите на кілька годин у холодильник. Ліпше – на ніч.
  6. Зверху готовий салат можна посипати зеленню кінзи.

Смачного!

Залишити відповідь