Кукурудзяний суп.

За своє життя я знала лише одну ідеальну страву з кукурудзи – “кукурудза варена”. У бабусі півгорода було засаджено цією культурою. Окрім того, що її вважали за корисну та поживну, ще нею харчували худобу. Ми з сестрою потай рвали недостиглі качани та робили з них ляльок. Їм можна було робити дивовижні зачіски! Коли кукурудза достигала молочної стиглості, її варили годинами. Нам не терпілось чекати так довго. Бо запах від неї стояв запаморочливий! Тепер все стало набагато простіше. Кукурудза продається не кормова, а сортова і вариться 10-15 хвилин. Та все одно для себе іншої ліпшої страви за “кукурудзу варену” до сьогоднішнього дня я не знала. А дарма. Бо з качанів можна приготувати запаморочливий супчик. Солодкий, пряний з легкою кислинкою. Це сто відсотків, що він стане одним з моїх найулюбленіших. А колір який! Це справжня сонячна страва! Підгледіла його на одному вегетаріанському польському сайті, і вам раджу спробувати. Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 3 качани кукурудзи
  • 1 цибулина
  • зубець часнику
  • 1 морквина
  • 2 великі картоплини
  • 1 великий помідор
  • 1,5-2 літри води або бульйону
  • 0,5 чайних ложки солодкої паприки
  • 0,5 чайних ложки кумину
  • червоний гострий перець та сіль – за смаком
  • 2 ложки соку з лимону

 

Приготування:

  1. У каструлі з товстим дном підсмажте на олії або маслі дрібно порізану цибулю та часник пару хвилин.  Я смажу на топленому, його ще називають масло гі. Воно не утворює при нагріванні шкідливих речовин, на відміну від рослинного.
  2. Додайте порізану на тонкі кружальця моркву. Смажте ще пару хвилин. 
  3. Додайте паприку, кумин, гострий перець, перемішайте та дайте пів хвилинки прогрітися спеціям.
  4. З качанів зріжте зерна, покладіть у каструлю зі спеціями та цибулею. Підсмажте ще пару хвилин.
  5. Додайте порізані на кубики помідори та картоплю, залийте водою або бульйоном, посоліть, покладіть качани та доведіть до кипіння. Варіть 15 хвилин.
  6. Вийміть та викиньте качани. Додайте 2 столових ложки лимонного соку. 
  7. Відлийте чверть готового супу у миску і блендером зробіть пюре. Поверніть до каструлі і знову доведіть до кипіння.
  8. Подавайте посипавши свіжою кінзою.

Смачного!

4 Replies to “Кукурудзяний суп.”

  1. приготувала от щойно, дуже смачно! правда, замість кумину тмин (гугл ніби каже, шо це різні речі, але до мене не зразу дійшло). найвеселіше було зрізать кукурудзу з качанів – по всій кухні потім збирала.

    1. Оленко, насмішила))) Я, власне, теж не великий гурман і не розумію відмінностей кумин-тмин, мені воно все на один смак:)

  2. Юль, чи правильно я зрозуміла – спочатку з качанів обрізати зерна, а потім голі качани покласти у суп? для смаку і запаху?

    1. Так, все вірно:)

Залишити відповідь