Корисний банановий хліб.

Поки я тут третій тиждень сумую за цукром, руки сверблять щось напекти. Але не можу. Бо хочу напекти тортів, еклерів, тістечок і самій це все з’їсти.  Жартую:) Звісно, без випічки складнувато. Особливо після того, як я майже щодня пробувала щось  новеньке. І попередній рецепт шоколадного бананового хліба, про який я отримала багацько позитивних відгуків, тепер для мене табу. Тож я згадала про цей, який вже робила коли сиділа без цукру тиждень. До того ж він ще й без глютену. А це – вдвічі корисніше. Замість звичайного борошна тут – кокосове. Раніше я просто молола у блендері кокосову стружку. Але цього разу купила кокосове борошно під час подорожі у Польщі. Там у будь-якому супермаркеті повно різних видів борошна, хіба що з пташиного молока немає) А от в  нас таке треба ще пошукати. Якщо вам хочеться зробити цей хлібчик солодшим – додайте пару ложок меду до тіста. Отже, якщо я вас намовила на корисний банановий хліб, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 3-4 перестиглих банани
  • 8 фініків
  • 3 столових ложки кокосового масла
  • 2 чайних ложки кориці
  • 4-5 яєць
  • 100 грамів кокосового борошна (або перемеленої стружки)
  • 1 чйна ложка соди
  • сік половини лимона
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Банани почистіть, з фініків вийміть кісточки. Покладіть усе у блендер і збийте до однорідної маси.
  3. Додайте всі інші інгредієнти і гарненько перемішайте, аби не було грудочок.
  4. Вилийте тісто у прямокутну форму. Або можете використати порційні форми для кексів.
  5. Випікайте приблизно 45 хвилин. Перевірте готовність за допомогою зубочистки. Проткніть нею хліб – вийшла сухою – він готовий!
  6. Залиште вистигати у формі. Потім загорніть у плівку і покладіть до холодильника. За кілька годин хлібчик стане ще смачнішим!

Смачного!

Залишити відповідь