Печені баклажани з овочами.

Печені баклажани з овочами – це моя любов! Вперше побачила їх приготування на вогнищі, коли гостювали з чоловіком у його сестри у Кисловодську. Баклажани запікалися до чорної шкірки разом з солодкими перцями та помідорами. Шкірку знімали, а овочі різали на салат. Заправляли олією, часником та зеленню. Подавали до шашлику – це можна було ковтнути язика. Відтоді такий салат – обов’язковий елемент наших пікніків:) Та я вирішила адаптувати рецепт для домівки. Вийшло без запаху димку, але теж пречудово! Рецепт дуже простий, потрібен лише час для запікання. Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 4 баклажани
  • 3 помідори
  • 2 солодких перці
  • 2 зубки часнику
  • зелень кінзи або базиліку
  • оливкова олія
  • сіль, перець – за смаком

Приготування:

  1. Помите баклажани. Відріжте хвостики, загорніть у фольгу. 
  2. Запікайте 30 хвилин у духовці на 200 градусах. Хай собі гарненько попітніють. Потикайте їх шпажкою – вона входить м’яко, значить все готово. Якщо ні, потримайте ще хвилин 10.
  3. Поки баклажани печуться, поріжте на невеликі кубики помідори, перці, зелень, подрібніть часник.
  4. Готові баклажани вийміть з фольги, дайте трохи вистигнути.
  5. Зріжте верхівку, аби овоч набув вигляд такого собі човника. Серединку обережно вийміть ложкою, залишаючи трохи м’якоті на шкірці. Поріжте її на кубика, додайте до інших овочів.
  6. Заправте оливковою, або будь-якою іншою рослинною олією, додайте сіль, перець і перемішайте. Покладіть до баклажанів-човників. 
  7. При подачі полийте зверху трохи олії, посипте зеленню. 

Смачного!

Залишити відповідь