Джем з помідорів з базиліком.

Ви пробували джем такий легкий і свіжий, що аж хочеться запитати: з чого він зроблений? І коли згадуєш, що він з томатами – не ймеш віри. Бо легенький присмак помідорів чудово поєднується з кисло-солодкими яблуками та пряним базиліком. Коли побачила його рецепт вперше – подумала: та ладно, не смішіть мене! для чого тут помідори?! Авторка джему з помідорів та базиліку між іншим стверджувала, що він надзвичайно пасує до всілякого м’яса. І я впевнена – якщо ви його скуштуєте, забудете про всілякі кетчупи. А от для мене, як для не любительки м’ясного теж будуть свої переваги – джем можна їсти так або ж з сирами. Отже, якщо я вас переконала взятися до експерименту, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 1 кілограм помідорів-чері
  • 400 грамів цукру
  • 2 яблука
  • 100 мілілітрів яблучного оцту
  • пучок базиліку
  • 1 пакетик “Желфіксу”
  • половинка гострого перцю – за бажанням

Приготувння:

  1. Помідори миєте, розрізаєте навпіл. Додаєте до них 300 грамів цукру, розмішуєте і ставите  на середній вогонь. Не забуваєте помішувати.
  2. Варите після закипання 10 хвилин. Мішаєте обережно, аби половинки помідорів не перетворилися на кашу.
  3. Тим часом миєте та чистите яблука, ріжете на шматочки і подрібнюєте у блендері до однорідної суміші. Додаєте до томатів. Кип’ятите 5 хвилин і знімаєте з плити.
  4. Дрібно кришите базилік, додаєте у джем, перемішуєте і лишаєте до  наступного дня у спокої.
  5. На наступний день доводите джем до кипіння знову. Якщо хочете гостренького – додаєте гострого перцю. Свіжого або сушеного.
  6. Змішуєте 100 грамів цукру з пакетиком “Желфіксу”, додаєте у джем, розмішуєте. Даєте покипіти на середньому вогні 15 хвилин і розливаєте по стерилізованих банках.

А я от, тим часом думаю про те, що малувато зварила. Треба буде зробити ще порцію. Смачного!

 

 

Залишити відповідь