Вершковий шпинат.

Чудовий варіант, коли ви ламаєте голову, що би такого приготувати до сніданку. Коли яйця варені, смажені та омлет геть набридли. Якщо у вас у холодильнику завалявся великий пучечок шпинату, трохи сиру та вершків – зготуйте цей поживний та корисний сніданок. Шпинат у вершках робиться ніжний-ніжний, а з сирною скоринкою можно з’їсти взагалі будь-що!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • великий пучок шпинату
  • 200 грамів вершків 20% жирності
  • 50 грамів пармезану (або будь-якого твердого сиру)
  • 4 яйця (якщо готуєте порційно у кокотницях)
  • сіль, перець за смаком
  • гарбузове насіння (опціонально)

Приготування:

  1. У сотейнику розігрійте вершки, киньте туди вимитий та порізаний великими шматками шпинат. Посоліть та поперчіть. Тушкуйте пару хвилин, поки шпинат стане м’яким.
  2. Покладіть його у кокотниці або у чашки, або просто у невелику термостійку форму, розбийте туди яйця, посипте зверху сиром.
  3. Поставте у духовку на 200 градуісів на 10 хвилин, аби утворилася рум’яна скоринка і приготувалися яйця. Якщо не любите рідкі жовтки – тримайте на 5 хвилин довше. Можете також поставити все у мікрохвильовку на 5 хвилин на найбільшу потужність. Тільки у такому разі вам треба буде розмішати яйця. Бо досі пам’ятаю, який вигляд мала мікрохвильовка, коли колега поклала туди посмажитися ціле яйце:)
  4.  Зверху посипте гарбузовим насінням. Все, на цьому ваша страва готова!

Смачного!

2 Replies to “Вершковий шпинат.”

  1. Ну от. Доведеться купляти кокотниці

    1. Аню, я брала на розпродажі у Великій кишені по 13 гривень здається) Але можна і просто у якійсь керамічній великій або скляній формі для запікання)

Залишити відповідь