Салат зі спаржевої квасолі з фетою.

Вегетаріанство ніколи не буває сумним, це я вже точно знаю. Воно змушує робити незвичайні відкриття, дивитися по-іншому на звичні продукти, відкривати для себе нові овочі, спеції та поєднання. На спаржеву квасолю я ніколи особливо не звертала увагу. Хіба що коли інколи купляла заморожені овочеві суміші і вона там траплялася. Та на ринку побачила її у продажу і вирішила спробувати. До того ж у голові одразу виникла картинка з моєї книжки з вегетаріанськими стравами – салат зі спаржевої квасолі з фетою. І ось, вирішила її відтворити:) Вийшло смачно, незвично і дуже поживно! Хрумка солодка квасоля, кисленькі помідори, солоний сир – те, що треба! До того ж ви можете взяти його з собою на роботу в якості перекусу або навіть обіду.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 300 грамів спаржевої квасолі
  • 2 огірки
  • 75 грамів фети
  • 6 помідорок черрі
  • 3 стеблин зеленої цибулі
  • невеликий пучок кінзи
  • оливкова олія, виноградний (або будь-який фруктовий) оцет
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Помийте квасолю, залийте її окропом. Кип’ятіть 5 хвилин. Злийте воду та залийте холодною. За хвилину відкиньте на друшляк. Ці маніпуляції я не вигадала для того, аби заморочити вам голову:) Це робиться для того, аби квасоля зберегла ліпше свій колір та хрумкість.
  2. Розріжте помідори навпіл, або  на четвертини, огірки – тоненькими кружальцями, покришіть цибулю та кінзу.
  3. Фету наріжте невеличкими кубиками. Стручки квасолі поріжте навпіл. Все покладіть до миски, заправте оливковою олією, збризніть оцтом, додайте сіль та перець. Перемішайте. З сіллю обережно – можете взагалі не солити. Вам може вистачити солі, що має фета. Насолоджуйтесь! 
  4. До салату зі спаржевої квасолі та фети добре пасують тости або грінки з цілозерного хліба.

Смачного!

 

 

2 Replies to “Салат зі спаржевої квасолі з фетою.”

  1. Сьогодні вранці скуштувала цей смачнючий салат. З вечора помила спаржеву квасолю і повідрізала хвости, щоб на ранок не продираючі очі вкинути в окріп. Завдяки цьому приготування тривало десь хвилин 10-12. Довелось трохи підкорегувати рецепт. Замість бальзамічного оцту вичавила трохи лимону. І кінзи дома не було, зате був кріп. Вийшло теж смачно. Щоправда, чоловік та донька заявили, що квасолю не їстимуть. Та сумувала я не довго – доки сама уминала всю тарілку. Влізло! Салат – радість для очей та шлунку, легкий, і по-справжньому літній. Дякую, Юлю!

    1. Аню, дуже приємно, що сподобалося. Ти – справжній творець, чогось нема – замінемо. І це правильно!;) Дякую за відгук!

Залишити відповідь