Ягідний сорбет. 3 варіанти.

Що може бути ліпшим у спеку за порцію ягідного сорбету? Правильно, 3 сорбети!  Я маньяк, тому приготувала одразу три. Ви можете аж так не заморочуватися і зробити один із тих ягід, які вам більше до смаку. Сорбет – французький десерт, що готують з замороженого соку або пюре з додаванням цукрового сиропу, меду, або навіть алкоголю. Проте в мене – сухий і безцукровий закон зараз. Тому я обмежилася лише пюре. Для більш кремової текстури – додаю до пюре банан. Ви ж можете додати ще 2-3 столових ложки меду. В залежності від того, наскільки солодко вам хочеться. Рецепт – простіше нікуди! Отже, нумо готувати!

 

1. Абрикос-банан

Вам знадобиться:

  • 500 грамів абрикосів
  • 1 стиглий банан
  • 2 столові ложки меду

Приготування:

  1. Помийте абрикоси, вийміть з них кісточки і розкладіть у один шар на дошці та поставте у морозилку.
  2. За кілька годин, коли абрикоси гарненько промерзнуть, дістаньте їх та покладіть у блендер разом із бананом. Його заморожувати не треба.
  3. Додайте мед, і збийте до однорідної консистенції. Якщо ваш блендер не має великої потужності, перед заморозкою поріжте фрукти на невеликі шматки. Сорбет готовий!

 

2. Малина-банан.

Вам знадобиться:

  • 500 грамів ягід
  • 1 банан
  • 2 столових ложки меду

Приготування:

  1. Малину помийте, знову розкладіть на дошці у один шар та заморозьте протягом кількох годин. 
  2. Закиньте у блендер, додайте банан та мед. Вжжжик! Ваш сорбет готовий!

 

3. Ожина-диня.

Вам знадобиться:

  • 500 грамів ожини
  • 300 грамів дині
  • 2 столових ложки меду

Приготування:

  1. Помийте та покладіть ягоди в один шар на дошку і поставте у морозилку на кілька годин.
  2. Коли промерзнуть, покладіть у блендер разом з динею, порізаною на шматочки та медом. Збийте до однорідної консистенції. Сорбет готовий! Особисто мені цей сподобався найбільше.

Якщо вам не подобається занадто м’яка консистенція сорбету, можете поставити його у морозилку на півгодини. Зберігати його можна там же, у герметичному контейнері. Якщо маєте форми для морозива – заливайте і заморозьте ще раз у них.

Смачного!

Залишити відповідь