Гаспачо.

В мене пішов четвертий безцукровий день. Тримаюся нормально, але були солодкі приступи вчора увечері. Так і хотілося зжерти шоколаду, дріжджової булочки або бублика. Але врятувалася горішками і геть гнала від себе думки про солодощі. 

Сьогодні зготувала гаспачо. Іспанський холодний томатний суп. Цей рецепт – мій улюблений. Роблю вже кілька років по кілька разів. Зараз вже можна знайти на ринку смачні помідори. Тож у літню спеку цей овочевий легкий суп – те, що треба! А приготування, як ви любите – надзвичайно швидке!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 1 літр томатного соку
  • 2 солодких червоних перці
  • 3 великих помідори
  • 3 огірка
  • 3 зубці часнику
  • 1 середня цибулина
  • 120-150 грамів оливкової олії
  • 4 столових ложки яблучного (або іншого фруктового) оцту
  • сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Помідори помийте та залийте окропом на 5 хвилин. Злийте окріп і залийте холодною водою. Так з них легше зніметься шкірка. Поріжте на шматки і покладіть у блендер.
  2. Почистіть та поріжте огірки, цибулю, часник, перець, покладіть до помідорів. Додайте оливкову олію, сіль, перець, оцет і гарненько збийте у блендері до однорідного стану. Якщо у вас маленький блендер, закидайте овочі кількома партіями. Але обов’язково до кожної додавайте порціями оливкову олію.
  3. Додайте томатний сік та гарненько перемішайте. У класичному варіанті туди додають воду. Але, як на мене, з соком набагато смачніше і яскравіше. Гаспачо готовий!
  4. Можете додати зверху сметани, покришити зелень, посипати сухариками. Для них ріжу черствий хліб на кубики, підсушую його у духовці, у миску наливаю трохи олії та додаю натертий на дрібній терці часник. Перемішую це все з гарячими сухариками і готово!

Швидко, корисно та поживно. Хай смакує!

 

Залишити відповідь