Соус песто.

Обожнюю песто!

Вважаю, що з цим соусом можна з’їсти і підошву від старого чобота. Та робити його досить часто не дозволяє дорогезний пармезан, а ще – відсутність базиліку цілий рік. Хоча взимку його теж можна знайти. але треба добряче пошукати. Песто можна додавати до пасти, різотто та у будь-яку кашу. А ще він надзвичайно смакує з овочами. Можна нарізати соломкою моркву, огірок, нашаткувати помідор і вмочати прямо у соус. А ще порізати навпіл баклажан, намагаючись не розрізати шкірку, порізати на клітинки, намазати щедро песто і поставити на 30-40 хвилин у духовку – ото де можна ковтнути язика!

Отже, якщо вам цей соус ще незнайомий, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 50 грамів обсмажених кедрових горішків (можна брати будь-які горіхи)
  • 50 грамів пармезану
  • 50 грамів оливкової олії
  • 2 столових ложки лимонного соку
  • великий пучок зеленого базиліку
  • 2 -3 зубки часнику
  • сіль та перець – за смаком

Приготування

  1. Все надзвичайно просто! Оббираєте листя з базиліку, кладете у блендер разом з часником, тертим пармезаном, горіхами, олією, лимонним соком, солите та перчіте.
  2. Вжжжжик! Перемелюєте до однорідного стану і соус готовий! Має бути консистенції густої сметани. Якщо буде надто густий, додавайте ще олії та смакуйте!

Смачного!

2 Replies to “Соус песто.”

  1. орешков пиний, ни даже кедровых не было под рукой. взяла арахис. и вышло просто отлично! баклажаны сделала – волшебно получились. полчаса держала открытыми в духовке на 180. еще потом полила готовые – излишками масла сверху чуть. и на завтрак песто с бри и бужениной на хлеб – допинг на целый день! спасибо за идею)))

    1. Лера, рада, что тебе понравилось! Спасибо за отзыв;)

Залишити відповідь