Полуничний торт “Павлова”.

Ще один варіант цього легкого десерту. Тільки на противагу великому тортику, про який я писала взимку, цей більш пишний та не такий засушений. А ще – робиться за 10 хвилин, не рахуючи 20 хвилин на випічку. Основу рецепта підгледіла у французького кондитера Крістофа Мішалака. Ну дуже мені сподобався цей варіант за легкість та смак. Поєднання пишного, ледь хрумкого білкового коржа, ніжних вершків та запашної кисленької полуниці – це щось неймовірне! До речі, оригінальний новозеландський варіант роблять саме з полуниці. Ну і ще ківі.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

Для основи:

  • 90 грамів білків (приблизно з 3 яєць)
  • 80 грамів цукру
  • 80 грамів цукрової пудри
  • дрібка солі
  • екстракт ванілі

Для начинки:

  • 200 грамів вершків 33%
  • 50 грамів цукрової пудри
  • 300 грамів полуниць

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 150 градусів. Ідеально – якщо це буде режим з конвекцією.
  2. Збийте 90 грамів білків з дрібкою солі та 80 грамами цукру до твердих піків.
  3.  Додайте 80 грамів цукрової пудри, ванільний екстракт (або ванілін)  та обережно перемішайте лопаткою.
  4. Викладіть на деко, накрите пегаментом у формі кола, діаметром 20 сантиметрів. Лопаткою зробіть бортики, аби всередині рівень тіста був нижчим і туди помістився крем. Можете покласти і розподілити по формі, але гарненько змастіть її вершковим маслом і присипте цукром.
  5. Випікайте 20 хвилин.
  6. Тим часом збийте 200 грамів вершків з 50 грамами цукрової пудри. Наріжте полуниці.
  7. Зате коржу вистигнути. Викладіть всередину крем, прикрасьте полуницею їжте негайно! Цей десерт не терпить чекання і якщо ви залишите його надовго, може трохи розмокнути. Але й то не біда, все одно буде смачно, якщо, звісно, у вас вистачить терпіння чекати:)

Смачного!

Залишити відповідь