Супер шоколадний чізкейк.

Перший раз я зробила його з шоколадом. Не мала ніяких великих сподівань на цей рахунок. Просто хотілося чізкейка, але не класичного. Бо такий вже набрид. Порилася у своїх загашниках рецептів, які хотілося би втілити в життя. І знайшла його! Диво шоколадно-дивне! В’язка, солодка текстура з шоколадним смаком – це просто язика ковтнути! Тут аж 200 грамів шоколаду, і не злипнеться!;) Вийшло настільки смачно, що робила його й вдруге. І трохи зхитрувала. Бо мала м’ятний шоколад вдома, то додала його – вийшло не менш смачно. Якщо ви не маєте такого шоколаду – не біда. Розкажу, як його замінити, аби ваш чізкейк також мав м’ятні свіжі нотки. Зауважте, всі складники мають бути кімнатної температури. Тоді ваш чіз не провалиться і не потріскається. Тому дістаньте все за годину до приготування.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

На діаметр форми 18 сантиметрів з високими бортиками. Можете взяти більшого діаметру, але тоді він буде пласкішим і не таким ніжним.

Основа:

  • 150 грамів шоколадного печива (в мене Орео, без начинки)
  • 40 грамів вершкового масла

Наповнення:

  • 350 грамів вершкового сиру (робила з “Альметте”, або у Сільпо є чудовий польський “Твій смак”)
  • 130 грамів цукру
  • 200 грамів найчорнішого шоколаду
  • 2 яйця
  • 170 грамів сметани
  • якщо хочете м’ятний, вам знадобиться 100 грамів сметани, 70 грамів вершків 33% та 5 гілочок свіжої м’яти

Глазур:

  • 50 грамів чорного шоколаду
  • 30 грамів вершків 33%

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 170 градусів.
  • 150 грамів шоколадного печива подрібніть у блендері з 40 грамами масла у дрібні крихти. Покладіть на дно форми і гарненько розрівняйте і придавіть ложкою або склянкою. Поставте до холодильника.
  • 200 грамів шоколаду розтопіть у мікрохвильовці. Перевіряйте через кожні 10-15 секунд і перемішуйте аби не спалити шоколад.
  • Вершковий сир перемішати міксером на низькій швидкості до однорідності.
  • Продовжуйте збивати, додайте 130 грамів цукру, потім – розтоплений шоколад. По одному додайте 2 яйця і все вимішайте до однорідності.
  • Додайте сметану.
  • Якщо хочете м’ятних ноток – додайте замість 170 грамів сметани – 100. А ще настояні на м’яті 70 грамів вершків 33%. Просто закип’ятіть їх, залийте 5 гілочок порізаної м’яти та настоюйте 15 хвилин. Процідіть крізь сито. Додайте у начинку після сметани.
  •  Дістаньте форму з холодильника, обгорніть фольгою, бажано у два шари. Ми готуватимемо чізкейк на водяній бані, тому не бажано, аби туди потрапила вода.
  • Вилийте начинку. Поставте форму з фольгою у форму більшого діаметру або противень і налийте туди гарячої води, аби вона доходила до середини форми з чізом. Я ставлю усю конструкцію у духовку і вже потім наливаю воду, аби не обпектися. Але дивіться, як вам буде зручніше. Може ви вмієте балансувати між столом та духовкою разом з окропом:)
  • Випікайте годину. Коли час мине, вимкніть духовку і лишіть чізкейк там ще на годину.
  • Приготуйте шоколадну глазур. 50 грамів шоколаду залийте 30 грамами гарячих вершків. Перемішайте до однорідності.
  • Полийте чізкейк, як звелить вам ваше почуття прекрасного. Поставте на кілька годин до холодильника. Якщо у вас, звісно, вистачить терпіння не відколупнути бодай крихітку.

Смачного!:)

Залишити відповідь