Кіш з чері та броколі.

Гості це – чудово! Я люблю гостей! Особливо, коли з ними можна обговорити варіанти приготування різних смачнезних страв:) Днями приїздила кума з похресницею і нагадала мені про те, що я давненько не робила кішів. Віка робила шпинатний. А я люблю з чері та броколі. По-перше це – чудовий варіант для сніданку. Щоправда, якщо ви заздалегідь зробите тісто. Бо лише воно потребує півгодини  в холодильнику. Все інше – робиться за 10 хвилин. Кіш – традиційний французький пиріг. Його основа- рубане тісто, вершково-сирна заливка та шматочки грудинки.  А далі вже справа вашої фантазії. Особисто я люблю овочеві кіші. Хоча ви можете взяти будь-які помідори, покласти туди шпинату або шматочки риби. Все буде смачно! Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • 100 грамів вершкового масла
  • 200 грамів борошна
  • 2-3 столових ложки холодної води

Для начинки

  • 2 яйця
  • 200 грамів вершків
  • 150 грамів сиру
  • сіль, перець, або суміш італійських або прованських трав за смаком
  • 200 грамів помідорів
  • 300 грамів броколі

Приготування

  1. Покладіть до блендера з насадкою-ножем 100 грамів масла, 200 грамів борошна. Порубайте його до дрібних шматочків. Додавайте поступово воду, аби тісто згорнулося до купи. 
  2. Покладіть тісто на 30 хвилин до холодильника. 
  3. Коли час мине, розігрійте духовку до 200 градусів.
  4. Розкачайте тісто і покладіть його у форму діаметром 24 сантиметри, змащену вершковим маслом. На дно я ще кладу пергамент, аби легше було витягати готовий пиріг. Можна взяти також маленькі порційні форми для тарталеток. В нас їх ще називають “для кексів”.
  5. Поставте форму з тістом у морозильник хвилин на 10-15, поки розігрівається духовка.
  6. Приготуйте заливку. 2 яйця змішайте з вершками до однорідної маси. 
  7. Додайте натертий сир, сіль, перець та суміш  трав. Гарненько перемішайте.
  8. Дістаньте тісто з морозильника. Викладіть помідори та розібрану на суцвіття броколі. Я брала заморожену, проваривши її 2 хвилини.
  9. Залийте вершково-сирною заливкою
  10. Поставте випікатися на 30-35 хвилин, доки не утвориться золотиста скоринка.
  11. Діставайте і смакуйте на здоров’я!

Смачного!

Залишити відповідь