Хумус з паприкою.

Мабуть, моя улюблена і найбільше готована вегетаріанська страва.  Горох, як і всі бобові, – джерело рослинних білків. Тому надзвичайно ситний та корисний. Ще одна незаслужено забута культура у нас в країні  – нут. Моя прабабуся називала його пупатий або баранячий горох. Ми з сестрою в дитинстві любили поласувати не лише горошинами, а й кругленькими маленькими стручечками. Зовні на смак вони були кисленькі. Ото вже була смакота! Поряд з калачиками, квітами акації, зеленими абрикосами та аґрусом.  З нуту бабуся робила смачнезні пирижки. Та з тою випічкою така морока! І ось я знайшла простий рецепт хумуса. До якого тепер за бажання додаю ще й різні овочі влітку. Хумус – дає неймовірне поле для творчості. Туди можна додати будь-яку зелень або овочі. Розкажу вам, як приготувати його з паприкою.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 300 грамів сухого нуту
  • 30 грамів насіння кунжуту або кунжутної пасти
  • 0,5 чайної ложки кумину
  • 0,5 чайної ложки коріандру
  • 2 чайних ложка паприки
  • 3 зубчики часнику
  • 3 столових ложки лимонного соку
  • 3 столових ложки оливкової чи іншої рослинної олії
  • сіль

Приготування:

  1. Найбільш важка частина – гарненько промити та замочити на ніч горох. Злити воду і варити 20 хвилин. Пробуйте, аби він був м’яким.
  2. Відцідіть готовий горох. Залиште трохи води. Вона може знадобитися.
  3.  Засипте нут у блендер з насадкою-ножем. Додайте кунжут, кумин, коріандр, паприку, часник, олію, лимонний сік, сіль за смаком. Збийте. Має вийти консистенція густої сметани. Якщо все таки не вистачає рідини, додайте трохи води, у якій варився горох. Збийте ще раз.
  4. Подавайте з порізаними овочами. Добре пасує морква, огірок, селера, солодкий перець. Просто поріжте їх на довгі шматочки і вмочайте, як у соус. Можна їсти з хлібцями або грінками. Це дуже смачно і ситно!

Смачного!

 

Залишити відповідь