Вишневий крамбл.

Після паскового марафону хочеться чогось простого, невимушеного і водночас смачного. І я згадала про рецепт, який колись підгледіла у Джеймі Олівера, а потім трішки переінакшила на свій смак. Крамбл – класичний англійський десерт з фруктів або ягід внизу і з хрусткою пісочною скоринкою зверху. Приготування – елементарне! Заледве займе у вас 5 хвилин не рахуючи часу на випікання. А зробити крамбл може навіть дитина. Тож якщо хочеться смачного та свіжого пирога, але не хочеться морочитися з начинкою та тістом – рецепт саме для вас!

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

  • 250 грамів вишень (свіжих або заморожених)
  • 100  грамів борошна
  • 50 грамів вівсяних пластівців
  • 50 грамів вершкового масла
  • 70 грамів цукру
  • 2 чайних ложки меленої кориці

Приготування

  1. На дно форми  викладіть вишні. В мене були заморожені, розморожувати їх не варто, кладіть прямо так. Форму ліпше брати не роз’ємну, так весь сік з ягід не витече у духовку. І вся смакота лишиться всередині вашого крамблу.
  2. Посипте ягоди 50 грамами цукру. Смачніше з коричневим. Але беріть який у вас є. Любите більш солодке – насипте більше цукру. Бо я люблю коли кисло. Додайте 2 чайні ложки кориці, перемішайте і розрівняйте.
  3.  В блендер з насадкою-ножем викладіть 100 грамів борошна, 50 грамів вівсяних пластівців, 20 грамів цукру, 50 грамів холодного вершкового масла, додайте дрібку солі. Збийте пару хвилин, поки не утворяться дрібні крихти.
  4. Висипте борошняну суміш на вишні, розрівняйте.
  5. Поставте у духовку на 200 градусів на 30-35 хвилин. Слідкуйте, аби зверху утворилася рум’яна скоринка. 
  6. Діставайте ваш крамбл з духовки і насолоджуйтесь! Це також може бути гарним варіантом смачного та корисного сніданку. Можна замість цукру додати мед, можна взагалі взяти вівсянку замість борошна. Експериментуйте!

Смачного!

Залишити відповідь