Сирна паска з журавлиною та родзинками

Кілька років придивлялася до цих пасок. І все щось мені заважало: то не маю потрібного сиру, то настільки захоплюся випічними пасками, що забуду про сирну. Виявляється, сирні паски – традиційна страва для центральної та південної Росії. Роблять їх обов’язково з найжирнішого, ліпше домашнього сиру. В мене цього разу був такий – приїхав від мами з Луганщини. А куди ще подіти півкіла сиру, якщо не маєш часу щось з ноьго пекти? Правильно, зробити святковий десерт. Тим більше, що він надзвичайно простий. Потрібен лише час для відстоювання.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 500 грамів жирного сиру (від 9%)
  • 100 грамів вершкового масла
  • 50 грамів цукру
  • 150 грамів згущеного молока
  • 40 грамів сушеної журавлини
  • 40 грамів родзинок
  • цедра апельсину 

Всі складники мають бути кімнатної температури!

Приготування:

  1. 500 грамів сиру перетріть двічі через сито. Легше просто пробити його блендером до однорідної маси без дрібних шматочків.
  2. 100 грамів вершкового масла збийте з 50 грамами цукру до пишної маси.
  3. Додайте сир та гарненько перемішайте.
  4. Додайте 150 грамів згущеного молока та натріть на дрібній терці апельсинову цедру, розмішайте.
  5. Додайте родзинки та журавлину.
  6. Для цієї паски потрібна спеціальна форма, але я її не знайшла. Тому просто зробила отвори у дні пластикового судка. Застелила його марлею, згорнутою у три шари. Перелийте туди вашу сирну масу, закрийте кінцями марлі та поставте зверху щось важке. Я використала банку з медом:) Поставте конструкцію у глибоку тарілку та відправте до холодильника на ніч. Так з сиру витече зайва рідина.
  7. Дістаньте паску, зніміть марлю, переверніть на тарілку та прикрасьте за вашим смаком. В мене була солона карамель. На смак це неймовірно ніжний десерт. Сирна паска схожа за смаком на дитячі солодкі сирки, але набагато ніжніша. До того ж ви знаєте, що всі складники у ній натуральні!;)

Смачного!

Рецепт звідси

Залишити відповідь