Малиновий мармелад.

Я обожнюю усілякі фруктові начинки, цукати, желе та мармелади. Якби ж тільки вони ще продавалися в нас з натуральних продуктів! Але у супермаркеті такого – годі шукати. Ви ж легко з ним впораєтеся! Варто лише знайти пектин. Його можна придбати у будь-якій інтернеті-крамниці для кондитерів. Робити мармелад можна з будь-якого соку. Головне – дотримуватись рецепту, адже у різних фруктів різна кислотність, а це впливає на загустіння. Тому кількість складників може різнитися. Я готувала мармелад апельсиновий, цього разу взялася за малиновий. І це – набагато смачніше за будь-що, що ви можете знайти на полицях магазинів.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться

  • 500 грамів малинового пюре 
  • 555 грамів цукру
  • 13 грамів пектину
  • 8 грамів лимонної кислоти
  • 100 грамів глюкози або меду

Приготування

  1. Малинове пюре я робила з замороженої малини. Те саме можна зробити з полуницею. Заморожені ягоди трохи підігріла на плиті і збила блендером. Потім перетерла через сито.
  2. Покладіть до морозильника столову ложку. Вона вам знадобиться, аби зробити тест на в’язкість мармеладу.
  3. Налийте пюре до каструлі з товстим дном і варіть періодично помішуючи допоки не з’являться перші дрібненькі пухирці – вісники закипання.
  4.  Тим часом розчиняєте 8 грамів лимоної кислоти у 8 грамах води.
  5.  555 грамів цукру об’єднуєте з 13 грамами пектину і гарненько перемішуєте.
  6. Коли пюре посне закипати, поступово всипаєте цукрову суміш, перемішуєте, аби не утворилися комки.
  7. Доводите суміш до кипіння, коли вона вже гарненько вируватиме, додаєте 100 грамів глюкози (продається у інтернет-крамницях для кондитерів). Не маєте глюкози – замініть на мед.
  8. Тепер справа вашого терпіння. Адже суміш треба довести до 107 градусів. Я вже думала, що в мене зламався кухонний термометр, бо після 105 градусів суміш довго не могла наздогнати усього пару позначок. Але це таки сталося!
  9.  Виливаєте лимону кислоту з водою і гарнеько розмішуєте вінчиком.
  10.  Дістаньте з морозильника ложку і капніть краплю рідини. Якщо за півхвилини вона застигла і перетворилася на мармеладку- вітаю! Якщо ні, справа можу бути у якості вашого пектину. Можете розвести ще пару грамів лимонної кислоти у воді і додати до сиропу. Або ж ви поставили щуп термометра надто низько на дно і суміш не набула потрібної температури. Його треба тримати десь посередині суміші.
  11. Далі виливаєте суміш у форму вистигати. Дочекайтеся поки вона охолоне, наріжте на порційні шматочки та обсипте цукром.

Насолоджуйтесь! Смачного!

Рецепт звідси

Залишити відповідь