Просте медове печиво.

Рецепт з серії “в мене гості на порозі, а треба щось смачного до чаю”. Робила його вже мільйон разів і отримувала різні результати. Ця смакота варта експериментів! Приготування тіста займе заледве 10 хвилин + 10 хвилин на випічку. А які по вашій кухні літатимуть аромати!!! До того ж варіацій цього печива кілька. Якщо ви не придавите шматочки сирого печива, воно вийде пряничками, як у мене. Якщо хочете, аби воно було більш пласким, додайте трохи більше масла і придавіть перед тим, як поставите у духовку. Тоді воно гарненько розпливеться і буде мати більш пласку форму. Якщо трохи недопечите – матиме тягнучу текстуру. Якщо потримаєте хвилин зо 12 – ваше медове печиво засушиться більше.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 225 грамів борошна
  • 2 чайних ложки розпушувача
  • чайна ложка соди
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка сухого імбиру
  • 100 грамів цукру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 100 грамів меду

Приготування:

  1. Просійте 225 грамів борошна. Покладіть до нього 2 чайних ложки розпушувача, дрібку солі, по чайній ложці соди та імбиру, 100 грамів цукру. Все гарненько перемішайте. Не варто боятися присутності тут соди. Її погасить мед і запаху ви не відчуєте.
  2. 100 грамів холодного масла поріжте на маленькі кубики і додайте до борошняної суміші. Перетріть міксером з насадками-крюками до стану дрібних крихт.
  3. Додайте 100 грамів меду. Якщо він твердий, трохи розтопіть його у мікрохвильовці. Знову перемішайте міксером.
  4. Зліпіть з тіста невеликі кульки, величиною з волоський горіх. Трохи придавіть склянкою.
  5. Покладіть кільки на деко з пергаментом, або змащене вершковим маслом.
  6. Випікайте у духовці за температури 180 градусів 10-12 хвилин.

Готове печиво трохи остудіть, дістаньте з холодильника молоко або зробіть чаю і насолоджуйтеся! Як на мене, мед і молоко – ідеальне поєднання!

Смачного!

2 Replies to “Просте медове печиво.”

  1. Ну дуже смачне печиво!! Таке медове, запашне, красиво потріскане та хрустке, що окрім медового аромату всім іншим нагадує мені дуже правильне вівсяне 🙂 Давненько не отримувала такого абсолютного задоволення від печива! Дякую за рецепт!

    1. Ларисо, дякую за відгук і що готуєте зі мною!:)

Залишити відповідь