Рецепт з серії “в мене гості на порозі, а треба щось смачного до чаю”. Робила його вже мільйон разів і отримувала різні результати. Ця смакота варта експериментів! Приготування тіста займе заледве 10 хвилин + 10 хвилин на випічку. А які по вашій кухні літатимуть аромати!!! До того ж варіацій цього печива кілька. Якщо ви не придавите шматочки сирого печива, воно вийде пряничками, як у мене. Якщо хочете, аби воно було більш пласким, додайте трохи більше масла і придавіть перед тим, як поставите у духовку. Тоді воно гарненько розпливеться і буде мати більш пласку форму. Якщо трохи недопечите – матиме тягнучу текстуру. Якщо потримаєте хвилин зо 12 – ваше медове печиво засушиться більше.
Отже, нумо готувати!
Вам знадобиться:
- 225 грамів борошна
- 2 чайних ложки розпушувача
- чайна ложка соди
- дрібка солі
- 1 чайна ложка сухого імбиру
- 100 грамів цукру
- 100 грамів вершкового масла
- 100 грамів меду
Приготування:
- Просійте 225 грамів борошна. Покладіть до нього 2 чайних ложки розпушувача, дрібку солі, по чайній ложці соди та імбиру, 100 грамів цукру. Все гарненько перемішайте. Не варто боятися присутності тут соди. Її погасить мед і запаху ви не відчуєте.
- 100 грамів холодного масла поріжте на маленькі кубики і додайте до борошняної суміші. Перетріть міксером з насадками-крюками до стану дрібних крихт.
- Додайте 100 грамів меду. Якщо він твердий, трохи розтопіть його у мікрохвильовці. Знову перемішайте міксером.
- Зліпіть з тіста невеликі кульки, величиною з волоський горіх. Трохи придавіть склянкою.
- Покладіть кільки на деко з пергаментом, або змащене вершковим маслом.
- Випікайте у духовці за температури 180 градусів 10-12 хвилин.
Готове печиво трохи остудіть, дістаньте з холодильника молоко або зробіть чаю і насолоджуйтеся! Як на мене, мед і молоко – ідеальне поєднання!
Смачного!
Ну дуже смачне печиво!! Таке медове, запашне, красиво потріскане та хрустке, що окрім медового аромату всім іншим нагадує мені дуже правильне вівсяне 🙂 Давненько не отримувала такого абсолютного задоволення від печива! Дякую за рецепт!
Ларисо, дякую за відгук і що готуєте зі мною!:)