Шоколадний фондан.

І буремні річки шоколаду розливаються по вашій тірілці….. Це я про що? Про шоколадні тістечка, з хрусткою скоринкою зверху та ніжною, танучою серцевиною всередині. Про шоколадні фондани!  Ще одна назва цих тістечок – лава кейк. А винайшли його за однією з легенд – випадково. Кондитер начеб-то недогледів і занадто рано витягнув кекси з духовки. От як помилка може перетворитися на витвір мистецтва, від якого можна проковтнути язика. Про смак довго розказувати не буду. Це черговий “наркотик” для закоханих у шоколад, що робиться дуже просто і швидко. На змішування та випікання у вас піде заледве 15 хвилин.

Отже, нумо готувати!

Вам знадобиться:

  • 150 грамів чорного шоколаду 70%;
  • 150 грамів вершкового масла;
  • 180 грамів борошна;
  • 3 яйця;
  • 3 жовтка;
  • 120 грамів цукру;
  • дрібка солі;
  • какао;
  • ванільне морозиво для подачі – за вашим бажанням.

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Намажте форми для кексів вершковим маслом, присипте какао, аби воно рівномірно розподілилося по стінках.
  3. Покладіть у миску 150 грамів шоколаду і 150 грамів вершкового масла, розтопіть у мікрохвильовці. Я роблю це імпульсами по 30 секунд на максимальній потужності. Вимкнули – перемішали. Якщо все не розтануло і не змішалося, ставте ще раз. Будьте уважними, аби не спалили шоколад.
  4. Коли шоколад з маслом стануть однорідної консистенції та потоваришують, збийте 3 яйця та 3 жовтка з 120 грамами цукру та дрібкою солі добіла, десь 3 хвилини.
  5. Продовжуючи збивати, влийте шоколадно-масляну суміш.
  6. Додайте 180 грамів борошна. Гарненько перемішайте.
  7. Розлийте масу по формочках і випікайте хвилин 8-10. Верхівка має трішки схопитися. Будьте уважними, не перепечіть фондани. Як тільки верхівка схопилася, чекайте трохи і діставайте.
  8. Покладіть на тарілку трохи ванільного морозива, викладіть кекси і насолоджуйтеся!

Якщо ви все таки перепекли фондани – не засмучуйтеся. У якості шоколадних кексів вони теж нівроку!

Смачного!

Рецепт звідси

Залишити відповідь